avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rog explicatii in legatura cu o licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Rog explicatii in legatura cu o licitatie

Sal...am gasit o ,,fraza,,intr-o publicatie de vanzare a unui executor judecatoresc...va rog sa-mi ,,traduceti,,este desul de ambigua...deci; Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei si exista cel putin doi licitatori,la acelasi termen,bunul va fi vandut la cel mai bun pret oferit,dar nu mai putin de 30 la suta din pretul de pornire a licitatiei...2...de exemplu in cazul licitatiei unui bun imobil[apartament,casa,spatiu..etc]executorul achita din pretul primit si facturile la utilitati??? apa,curent,gaz..etc....Multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 14:10, 29 Aprilie 2015
1. dacă bunul a fost evaluat la 100 lei preț de pornire al licitației și nu vrea nimeni să ofere suma, atunci dacă sunt cel puțin doi licitatori el poate să coboare prețul de începe la 30 de lei și să înceapă de acolo.

2. da, dacă sunt trecute ca și sarcini.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
gicu13, utilizator
Daca pretul obtinut in urma licitatiei este mai mic decat datoria la banca ,o asoc de propr isi poate recupera restantele la intretinere daca am anuntat, anterior, executorul de valoarea restantei si probabil a trecuto ca sarcina ? Multumesc.
executorul nu o poate trece ca sarcină cu de la sine putere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie primarie kgkg kgkg Pentru neplata impozitului, o proprietate a fost scoasa la licitatie cu pretul de 60.000lei, la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ulterior a fost scoasa cu ... (vezi toată discuția)
Adjudecare licitatie exec silita cf. art.845(8) c.pr.cv. woe woe Doresc sa particip la o licitatie organizata de un executor judecatoresc, in Bucuresti, pentru un imobil al carui pret de evaluare a fost redus cu 75% (de la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar sub 75% Kemikl Kemikl Buna ziua, Am o nelamurire legata de licitatiile la executori pentru un imobil care este la a 6-7 licitatie, adica se merge pe vechiu cpc din cate am ... (vezi toată discuția)