avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... UN LIDER DE SINDICAT TREBUIE SA FIE NEAPARAT ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

UN LIDER DE SINDICAT TREBUIE SA FIE NEAPARAT SALARIATUL UNITATII UNDE ACTIVEAZA MEMBRII DE SINDICAT?

Buna ziua,
un lider de sindicat la nivel de unitate, caruia i s-a desfacut contractul individual de munca cu art.56, alin.1, lit.i din Codul Muncii, mai poate fi lider de sindicat la nivel de unitate pe moptiv ca nu si-a incheiat mandatul pentru care a fost ales?
Care sunt organele competente sa verifice/controleze din punct de vedere managerial activitatea unei organizatii sindicale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 27 Aprilie 2015
In statutul sindicatului ce este mentionat pentru o astfel de situatie ?

Legea nu prevede astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere lider de sindicat urgent Georgi_eu Georgi_eu Buna seara! Am o problema vis-a-vis de concedierea unui lider de sindicat. Povestea incepe asa: dl. X este angajatul nostru de foarte multi ani. El lucra pana ... (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a clauzelor principale(salariu si loc de munca) din c.i.m al liderului de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe In urma unor sesizari facute de salariati la ITM ,in unitate s-a efectuat un control al inspectorilor acestei institutii.Printre masurile impuse a fost si ... (vezi toată discuția)
Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)