avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu incredintarea minorului

in urma hotaririi de divort minorul in virsta de 15 ani a fost incredintat mamei.Acesta nu doreste sa locuiasca cu dinsa si locuieste in continuare cu mine .Ce pot face ca sa obtin incredintarea minorului ?are in acesta situatie autoritatea tutelara putere de decizie in insanta?(instanta a luat aceasta decizie fara a intreba minorul cu cine vrea sa locuiasca in mod expres)
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 13:16, 26 Iunie 2009
Puteti cere incredintarea minorului , in conditiile in care doreste sa locuiasca cu Dmv.
puteti face cerere de reincredintare a minorului , daca toate caile de atac au fost epuizate in procesul de fond .
daniela vorovenci a scris:

Puteti cere incredintarea minorului , in conditiile in care doreste sa locuiasca cu Dmv.

E adevarat ca opinia minorului e una importanta -reprezinta propria traire, optiune , dorinta, si obligatorie ,odata ce a implinit varsta de 10 ani , insa nu suficienta , in vederea incredintarii .
Pentru a se dispune aceasta incredintare tatalui va fi analizata situatia per ansamblu .
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc pentru raspunsuri.Dar inlegatura cu autoritatea tutelara nu m-am lamurit ,pot sau trebue sa depun un memoriu sau instintare cu privire la cele intrebate.
buna ziua
solicitati reincredintarea minorului catre dvs si faceti dovada ca acesta doreste in continuarea sa locuiasca cu dvs iar autoritatea tutelara va efectua o ancheta sociala la domiciliul dvs unde va intocmi un referat in ce priveste situatatia materiala a dvs .
minorul avind o virsta mai mare de 10 ani va fi audiat personal pentu a se consemna si pozitia acestuia reprezentind vointa si dorinta acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului DarkCastra DarkCastra Buna seara...am si eu o problema...eu am divortat de sotul meu si el a obtinut custodia copilului....daca tatal copilului in varsta de 14 ani ,este alcoolic si ... (vezi toată discuția)
Minor de 16 ani incredintat tatalui doreste sa revina la mama lazaris lazaris Buna ziua, In urma divortului in 2007,am acceptat ca baiatul meu care are acum 16ani sa fie incredintat tatalui deoarece am plecat in strainatate cu un ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Scorpionul Scorpionul Buna ziua Doresc sa stiu si eu daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare de divort definitiva si irevocabila dupa 2 ani .Mai exact daca mia fost mie ... (vezi toată discuția)