Buna seara,
Proprietarii blocului au luat hotararea montarii camerelor video in condominiu, insa firma cu care colaboram ne-au informat cum ca am fi obligati ca asociatie de proprietari sa facem o analiza de risc ? Aveti idee la ce vrea sa faca referire mai concret si daca exista o lege in acest sens?
Multumesc mult!
Multumesc mult pentru informatii.
Spuneti-mi va rog daca am Decizia 90/2006 unde stipuleaza clar ca asociatiile de proprietari sunt exceptate de la depunerea notificarii , ma pot apara cu aceasta decizie in fata organelor de control si a oricarui proprietar sau chirias?
Mentionez ca sunt foarte multi chiriasi in imobil si ar fi foarte dificil sa intocmesc acel tabel nominal.
Multumesc mult. O zi excelenta!
Tocmai acest lucru este greu de inteles chiar si ptr.un om cu pregatire juridical! Decizia prevede in mod expres "excepterea asociatiilor de proprietari" si cu toate acestea, cand am fost in audienta la autoritatea respectiva ni s-a spus ca daca nu aveam depusa si inregistrata "Notificarea" eram pasibili de amenda(si este destul de mare!).
Repet, nu ni s-a cerut niciodata "analiza de risc".Tot ce se solicita este stipulat in "ghidul" pe care trebuie sa-l parcurgeti cu multa atentie!Concluzionez:
1-Contract cu firma autorizata
2-Monitorul sa nu fie instalat in apartament, ci undeva unde nu puteti viziona inregistrarile in timp real(undeva in subsol, asigurat sub cheie este f.bine!)
3-Tabel nominal cu semnaturi(proprietari/chiriasi)
4-Transmiterea Notificarii , primirea nr. de inregistrare(electronic)
5-Depunerea la registratura generala, din P. Romana (vezi ghidul inform.)
6-Primiti prin posta confirmarea functionarii legale
7-Obligatoriu afisati la loc vizibil pictograma, asa cum prevede legislatia.Atentie, este o alta pictograma, nu numai pictograma de la firma care v-a instalat sistemul de supraveghere.
Cu toate acestea, daca aveti putin timp,mergeti in audienta la ANSPDCP, gasiti persoane dispuse sa va dea toate informatiile care va intereseaza incat sa utilizati aceste camere de supraveghere in concordanta cu prevederile legale!
Va rog sa ne tineti la curent, este de interes general raspunsul cu "analiza de risc"!
Buna ziua,
Sa inteleg ca dumneavoastra vorbiti de Bucuresti?! Oare sa fie valabil si pentru Iasi? Ma intreb deoarece in Iasi foarte multe asociatii au facut deja pasul acesta si nu mi-a mentionat nimeni de aceasta notificare la ANSPDCP, iar in ce priveste analiza de risc, mi s-a zis ca este obligatorie pentru societatile comerciale,banci, institutii, etc..nicidecum pentru asociatiile de proprietari.
Referitor la tabelul nominal , trebuie un anumit numar de proprietari care sa fie de acord sau daca unul nu doreste , montarea camerelor nu se mai poate realiza?
Multumesc si o sa va tin la curent cu demersurile.
M-ati provocat! :beer:
Am luat legatura cu mai multe firme din Iasi, autorizate, care instaleaza sisteme de supraveghere. A discutat si cu cei de la politie care ne-au indemnat sa ne instalam asemenea sisteme.
Nici unul din acestia nu au spus de vreoi analiza de risc ori ceva asemanator.
Firmele sunt autorizate de politie, instaleaza aceste sisteme in mai multe moduri: de exemplu cu inregistrare la asociatie ori cu supravrghere permanenta la firma de securitate. Sigur ca varianta a doua este mai scumpa implicand un abonament, interventii...
Oricum firma prelucreaza reprezentantul asociatiei de modul de utilizare, legislatia aferenta, modul de valorificare a inregistrarilor...
Nici politia si nici firma nu impun asociatiilor sa ia hotararea cu majoritati, cu adunari, cu semnaturi s.a.m.d. Este problema asociatiei cum ia hotarari, deciziii...
Noi am hotarat in adunarea generala reconvocata (cu 20 de proprietari din peste 150 in total) sa instalam sistem de supravrehere video pe toate scarile, cu inregistrare la sediul asociatiei. Am prevazut cheltuiala in bugetul apobat in aceasta adunare generala reconvocata si in cateva luni vom implementa sistemul.
Am afisat imediat dupa adunarea generala toate hotararile luate, inclusiv cea cu supravegherea video. Nimeni nu a contestat aceste hotarari.
Vom afisa la loc vizibil faptul ca scara, blocul este supravegheat video.
Dupa ce vom avea sistemul o sa-l valorificam pentru orice va fi necesar. De exemplu: vom viziona inregistrarile in cazul unei spargeri, a unui furt, a unei stricaciuni cauzate de cineva; vom viziona inregistrarile cand vom gasi gunoi aruncat in casa scarii; vom vizualiza oricand va fi nevoie chiar si pentru a vedea uneori persoane care locuiesc in apartamente si nu sunt declarate la asociatie.
Vom folosi cele aflate numai daca va fi cazul si pentru cei care nu respecta normele de trai civilizat in bloc.
Daca vor fi nemultumiti, e treaba lor; au posibilitatea sa reclame, sa strige la cine vor ei, sa demonstreze ce vor ei... E libertate si democratie asa ca omul poate reclama, solicita, obiecta...