avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Analiza de risc montare camere video bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Analiza de risc montare camere video bloc

Buna seara,
Proprietarii blocului au luat hotararea montarii camerelor video in condominiu, insa firma cu care colaboram ne-au informat cum ca am fi obligati ca asociatie de proprietari sa facem o analiza de risc ? Aveti idee la ce vrea sa faca referire mai concret si daca exista o lege in acest sens?
Multumesc mult!
:thumbup::beer: pentru mici nu exista emoticon!:(
Buna ziua,
Multumesc mult pentru informatii domnule Adriantot.
Si noi am luat legatura cu doua firme , insa cea cu care ne-am hotarat sa colaboram ne-a spus ca suntem obligati sa facem analiza de risc si mai mult decat atat sa avem acordul scris a tuturor locatarilor din bloc, ca asa ne obliga nu stiu ce lege (am cautat si nu am gasit nimic in acest sens), ba mai mult am gasit decizia 90/2006 a ANSPDCP, unde stipuleaza clar ca asociatiile de proprietari sunt exceptate de la depunerea notificarii la ANSPDCP acu privire la montarea de camere video.
Ma gandesc sa fac un tabel nominal cu locatarii din bloc(asta daca doresc sa imi spuna ca sunt locatari) si sa le iau semnaturi, dar cei din comitetul executiv se impotmolesc in legi si mi-au zis ca trebuie acordul scris si de la minorii locatarilor respectivi.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc mult si va doresc tuturor un 1 Mai calduros si relaxant!
Cei din CEx nu vor si semnaturile cainilor proprietarilor care detin astfel de vietuitosre?
Minorii sunt reprezentati de catre parinti!:slap:
Imi inchipui cum veti alerga dupa un minor in pre-mergator sa ii obtineti semnatura.:happy:
euely a scris:
Multumesc mult si va doresc tuturor un 1 Mai calduros si relaxant!

Daca o sa incercati sa faceti ceea ce va cere acea firma, sunt convin ca o sa ne urati "1 Mai muncitoresc" multi ani de acum inainte fara sistem de supravegere video. Mie, ca presedinte de asociatie, nu-mi impune o firma cum sa iau hotararile in asociatie. Noi luam hotararile conform legii si nu cum vor muschii unora.
Cand o regie autonoma mi-a solicitat sa prezint procesul verbal de luare a hotararii prin care s-a ales presedintele si comitetul, am solicita si noi sa ne transmita contractele de munca ale directorilor firmei, procesul verbal cu rezultatele concursului prin care au ocuopat aceste posturi s.a.m.d.
Cum ma sfatuiti sa procedez?

Cautati alta firma si instalati-va sistemul de supraveghere.
Buna ziua,
Probabilitatea este de 90%.., in conditiile in care presedintele asociatiei si cei din comitetul executiv se tem ca nu cumva sa incaseze amenzi in cazul in care instaleaza camere video fara semnaturi de la locatari si fara analiza de risc !
Eu fiind administrator ,imi place sa imi duc la indeplinire atributiile ce imi revin, si anume le-am prezentat avantajele montarii sistemului de supraveghere , le-am adus oferte de la cate firme au dorit si de acum incolo faca ce o vrea...
Multumesc tuturor pentru informatii si o sa revin...cine stie ..poate in 2021 cand va fi Iasi capitala culturala europeana:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare sistem de supraveghere video ada2000 ada2000 buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 20 de apartamente si dorim montarea unui sistem de supraveghere video in casa scarii si as dori sa aflu ce conditii ... (vezi toată discuția)
Legalitate camere se supraveghere care sunt etapele montarii ... fodor florian fodor florian Legalitate montare camere se supraveghere Care sunt etapele montarii camerelor de supraveghere , care este numarul de persoane care trebuiesc sa isi dea ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - montare sistem supraveghere video Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua In Adunarea Generala sa hotarat sa se monteze un sistem de supraveghere video la intrarea in bloc si la parter.......2-3 ... (vezi toată discuția)