Buna ziua domnilor avocati.
Vreau sa vind ap. Ca sa-mi construesc o casa,durata 30 luni.
Pina la finalizarea casei vreau sa locuiesc in apartamet.
Cumparatorul este de acord ,dar plata sa o faca in rate astfel:
Un avans de 50 la suta,iar restul in 5 rate,pina la final.
- Care este procedura legala pe care trebuie sa oparcuga vinzatorul/cumparatorul?
- Ce acte trebuiesc incheiate in mod legal unde si de cine?,
Ce alte acte aditionale trbuiesc atasate la contract v/c daca Doamne fereste apar situatii neprevazute, mentionez ca nu am urmasi
- Cum facem transferul sumelor legal de la cumparator la vinzator ?
Ce alte situati trebuiesc luate in calcul ca sa evitam probleme nedorite de ambele parti, ca totul decuga in mod onest si fara probleme juridice in tot acest timp si sa incheiem acasta afacere civilizat atit pt vinzator si cumparator.
Va multumesc anticipat
Un notar cred ca va poate lamuri cel mai bine, se poate stabili date clare si transe de plata si data la care se preda imobilul si in ce conditii.
Platile se pot face in fata notarului sau prin transfer bancare caz in care se va specifica pe chitanta ce reprezinta suma.
Buna ziua.
incheiati un contract de v-c a imobilului respectiv, cu plata in rate. acest contract il faceti la un birou notarial. se specifica modelitatile de plata , respectiv plata avansului la perfectarea contractului, urmand ca restul de 50% sa se plateasca esalonat , in 5 rate.
eventual mentionati si cand se vor plati aceste 5 rate . de asemenea specificati nr de cont unde vi se vor vira banii respectivi . cumparatorul cand plateste sa specifice ce reprezinta suma de bani respectiva.
in contract sa se specifice ca dvs veti locui in continuare in apartament pe o durata de 30 luni de la data perfectarii contractului de v-c , urmand ca la finalizarea acestei perioade sa evacuati imobilul .
dar daca, sa presupunem , edificarea casei va dura mai mult de 30 de luni ? in acest caz, ma gandesc sa mentionati in contract ca aveti dreptul sa locuiti in apartament pana la data finalizarii constructiei . dar nu stiu daca va fi de acord cumparatorul. una e sa stii clar perioada exacta cand poti sa te muti practic in apartamentul care l-ai achizitionat, si alta e sa fie o perioada incerta ..
Verificati si cu unul-doi notari si cu unul-doi avocati daca doriti atata siguranta si prevedere. Se pot face mai multe tipuri de acte, cu rezerva proprietati, cu notare in CF pentru diferenta de pret, depinde. Trebuie sa vedeti cat mai multe variante, sa le intelegeti si sa alegeti.
ProcedurA? e O VANZARE... merg la notar cu actele si semneaza. Nu exista pasi de dans speciali. Nu exista procedura speciala, e o vanzare si atat.
Actul de vanzare insa, redactarea lui, ar trebui sa fie buna... in rest...