avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare chitanta de mana

Se poate cere in instanta anularea unui inscris sub semnatura privata pentru urm motiv:

- s-a incheiat un inscris sub semnatura privata la data de 10.04.2015, cu martori,intre doua parti pentru un imobil al carui pret este de 35000 lei.
Cumparatorul a dat un acont de 5000 lei si partile au stabilit in chitanta urmat:
ca suma de 5000 lei reprezinta acont pentru imobil, urmand ca diferenta de 28000 lei sa fie achitata de cumparator la autentificarea notariala a promisiunii de vinzare-cumparare ,care se va incheia in cel mult 30 de zile de la data intocmirii chitantei,adica pina la data maxima de 10.05.2015. Iar restul de 2000 lei pina la data de 01.08.2015 cind se va perfecta si contractul de vinzare cumparare.( cumparatorul a zis ca pina atunci nu are bani de acte,).Alte clauze de dezicere nu s-au mai inserat in chitanta.

Cumparatorul a promis de 3 ori ca vine la notariat,s-au anulat 3 programari si nu s-a prezentat motivind ca,, nu am toti banii ,iti dau numai 15000 si restul pina la acte,si nu am bani sa mai platesc pe la notar,sa facem tot chitanta de mina". Vinzatorul nu l-a aprobat si a sustinut sa fie respectate cele stipulate in chitante
adica, suma de bani integrala de 28000 lei si autentificare notarial a promisiunii de v-cump.


in aceasta situatie a trecut termenul convenit de 30 de zile si ,cumparatorul neiind o persoana serioasa, ce actiune legala poate face vinzatorul?(nu mai dispune momentan de acont)

Poate cere instantei anularea inscrisului sub semnatura privata din culpa cumparatorului?

Poate cere daune-interese pentru faptul ca in aceasta perioada a fost pus in intirziere de la efectuarea unei tranzactii serioase?


Multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
leus, utilizator
Multumesc. Este o actiune in anulare sa inteleg?
Da, dar nu este asa simplu cum pare la prima vedere. Contactati un specialist pentru a discuta detaliile. Necesita o procedura prealabila.
Daca cumparatorul revine peste data limita de 10.05.2015 prevazuta in chitanta , pentru autentificarea promisiunii la notar, vanzatorul poate fi indreptatit sa mareasca pretul vinzarii?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
leus, utilizator
Trebuie analizat contractul in detaliu.
Pe vorbe nu se poate face nimic in astfel de cazuri.
Ce scrie in contract si ce probe exista conteaza in caz de proces.
Incercati sa va informati bine inainte de a va judeca.

Alte discuții în legătură

Termen promisiune leusan leusan intre 3 persoane se incheie o promisiune de vinzare , la 10 08.2013 iar pina cel tirziu pe 10.10.2013 sa se perfecteze in forma autentica. Nu a existat ... (vezi toată discuția)
Detalii daca se poate! pizinnini pizinnini Un contract de vinzare cumparare scris de mina incheiat in anul 1954 cu 3 martori ,din care un martor este in viata si spune ca nu a semnat acel contract,este ... (vezi toată discuția)
Autentificare chitanta de mana prietenulomului prietenulomului Am o chitanta de mina prin care am cumparat o casa si teren . Este semnata de vinzatori in prezenta a doi martori . O pot transforma in act autentic de vinzare ... (vezi toată discuția)