avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detalii daca se poate!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detalii daca se poate!

Un contract de vinzare cumparare scris de mina incheiat in anul 1954 cu 3 martori ,din care un martor este in viata si spune ca nu a semnat acel contract,este valid ?
Este suficienta semnatura celui care a vindut terenul ,ca sa te deposedeze de bunul respectiv ?

Multumesc mult celor care au raspuns ,se pare ca am omis sa dau mai multe amanunte,este vb de un contract de vinzare cumparare a unui teren incheiat in anul 1954 si este scris de mina, iar unul dintre martori este inca in viata si sustine ca semnatura nu ii apartine . Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
George, Avocat
Cel mai recent răspuns: pizinnini , utilizator 10:09, 22 Februarie 2010
incercati promovarea unei actiuni in justitie care sa tina loc de act autentic. in cazul in care apare o opozitie din partea urmasilor vinzatorului se poate solicita, eventual aproba de instanta de judecata, o expertiza grafologica a inscrisului.
pentru instrainarea unui imobil teren, actul trebuie sa fie incheiat in forma autentica.
ca urmare, acel inscris poate valora cel mult un antecontract de vanzare cumparare.
precizati-va interesul in speta de mai sus.. ce doriti de fapt? sa anulati inscrisul sub semnatura privata sau sa il validati prin hotarare judecatoreasca? functie de interesul dvs, va putem sugera o cale sau alta.. dar tot mai bine este sa apelati la un avocat din cluj
Sigur ,doresc daca se poate sa se anuleze acel contract.
in principiu, orice se poate.. depinde de cum va este administrat procesul.. asta presupune sa aveti alaturi un avocat bun..multa bafta!

Alte discuții în legătură

Intrebare! pizinnini pizinnini Este posibil ca un contract de vinzare cumparare a unui teren sa fie valid daca nu exista martori ? Se poate face o experiza grafologica de pe un act ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare pizinnini pizinnini Se poate anula niste contracte de vinzare cumparare incheiate intre anii 1948-1972 daca se dovedeste ca nu au semnat martorii respectivi ? (vezi toată discuția)
Anulare chitanta de mana leus leus Se poate cere in instanta anularea unui inscris sub semnatura privata pentru urm motiv: - s-a incheiat un inscris sub semnatura privata la data de ... (vezi toată discuția)