in cadrul firmei unde lucrez au venit niste tehnicieni care fac ochelari de vedere sa ofere consult gratuit la angajati. Am facut si eu acest consult, la aparat mi-au iesit dipotrii de -0.50 si -0.25. Persoana care mi-a facut controlul mi-a spus ca nu am nevoie de ochelari cu dioptrii si sa imi comand ochelari normali doar cu protectie pt calculator. Zis si facut. Au completat un bon de vanzare, l-au semnat si stampilat, m-au pus sa il semnez, urmand ca la interval de 15 zile sa imi aduca ochelarii, sa le dau un avans si la alt interval de 30 de zile de la avans sa le dau restul de bani. Au adus ochelarii, am platit avansul dar nu am primit bon fiscal pt banii dati ci am fost inscrisa intr-un tabel, unde am semnat pentru suma platita.
Problema mea este ca ochelarii pe care mi i-au facut nu sunt buni, in sensul ca se vede in ceata, neclar, am rugat si alte colege care au ochelari cu protectie la calculator (achizitionati din alta parte ) sa se uite prin ei si vad acelasi lucru. intrebarea mea este daca pot sa imi recuperez banii, deoarece nu mai am incredere sa imi schimbe lentilele sau sa achizitionez alt produs de la ei.
Daca detineti document care dovedeste firma responsabila pentru verificarea capacitatii dvs vizuale,care a luat masurile obligatoriu necesare pentru executarea de ochelari corectori,va puteti adresa initial firmei respective pentru solutionare amiabila
Daca nu solutionati amiabil sesizati oficial protectia consumatorului solicitand restituirea c/v avans
Faceti urgent plangere catre A.N.P.C. Bucuresti, care va va directiona Petitia catre comisariatul judetean respectiv !
Eu am castigat doua (din doua) petitii astfel, dar am studiat legile cu paragrafele incalcate, si astfel i-am speriat cu abuzurile pe care le-am devoalat, de au dat banii urgent !
Vedeti ca acea firma de care spuneti e posibil sa fie din alt oras, ceea ce ar fi in categoria de "Comert in afara spatiilor comerciale", posibil si "Comert de la Distanta". Studiati pe Google despre acest subiect.
Eu mai am petitia, dar nu am timp s-o caut, am scris vreo 4 pagini de legi incalcate, chiar firma respectiva luase amenzi de cateva ori, ceea ce era si mai grav pentru ei, crescandu-mi sansele !
Ochelarii nu sunt o marfa, ci necesita analize mai atente !