avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Actualizare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Actualizare cadastru

Buna ziua

va scriu cu urmatoarea problema: in 2002 am cumparat un apartament cu niste modificari deja facute. In prezent vreau sa il vand dar este nevoie sa actuaalizez cadastrul si inca nu am aflat o procedura sa il efectuez. Am primit cateva versiuni, dar nici una nu este sigura. Singurul element constant in toate procedurile este ca am nevoie de declaratie notariala prin care sa atest ca asa l-am cumparat. Am aceasta declaratie, dar pasul urmator este cumva in ceata. Mentionez ca este constructie 1983.

Ma puteti ajuta cu o informatie ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:29, 29 Aprilie 2015
Fostul proprietar ar fi trebuit sa aibe Autorizatie de construire si modificari si Proces verbal de receptie a lucrarilor luate de la Primarie.Luati legatura cu un cadastrist si va va spune ce e de facut.
Este necesar sa solicitati la ocpi persoana speciiizata care sa execute masuratorile si sa incheie Raport,in baza caruia urmeaza ocpi sa dispuna intabularea dreptului dvs de proprietate asupra bunului imobil
Operațiunea de CF așa și se cheamă-actualizare informații tehnice, se execută conform art. 95 al Ordin 700/2014 și presupune o documentație cadastrală făcută de un expert topocadastral care să arate situația actuală, . Se va întocmi un dosar de către expert și împreună cu CERERE ACTUALIZARE DATE TEHNICE se înaintează la OCPI.
Este necesară AC , în lipsa acesteia certificat atestare fiscală,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara autorizatie de constructie GiaM GiaM Buna ziua! In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul ... (vezi toată discuția)
Plan de situatie Lyly1469 Lyly1469 Buna ziua, doresc sa stiu daca executarea planului de situatie pentru un teren intra in acelasi pret pentru executarea cadastrului acelui teren. Multumesc, (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara autorizatii. pot fi trecute in releveu? gogeamitu gogeamitu Buna ziua. Am vizitat recent un apartament foarte frumos pe care am vrea sa-l cumparam prin credit ipotecar. Proprietarul are unele modificari facute in ... (vezi toată discuția)