avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 390 si 394 pe 0
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 390 si 394 pe 0

Buna ziua!
Ma puteti ajuta cu un raspuns catre ANAF?Am urmatoarea situatie:
In luna decembrie 2012 nu am avut nici un fel de activitate(pfa inregistrat in ROI si platitor de TVA).Am depus decontul de tva (d300) dar nu am depus si D394 SI nici D 390, pt ca erau pe zero si stiam ca nu se depun.Acum fiscul ma pune sa platesc amenda pt nedepunere sau sa fac o petitie in care sa le explic conform a ce.... nu am depus ca era zero.
In instructiunile de completare ale dclaratiilor screi foarte clar...ce sa la explic mai mult de atat?Ei sustin ca daca sunt inscris in ROI rtrebuia sa le depun chiar si pe zero.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:10, 13 Mai 2015
Nu se depune pe zero nici o declaratie informativa....
Faceti o nota in care le ziceti ca sunt prosti, scuzati, prost informati si ca nu se depune pe zero.. ( cf instructiunilor din...)
Aud tot mai des tampenii de genul acesta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Ghid de completare anaf declaratia 394 Ioan Petru Butariu Ioan Petru Butariu GHID DE COMPLETARE A DECLARAȚIEI INFORMATIVE 394 http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_D394_2016.pdf Extras din ghid: ... (vezi toată discuția)
Amenzi depunere cu intarziere declaratii 300 si 394 lylyan lylyan PFA a depus acum in 22.06.2013 D300 si D394 pt martie 2013. Nu s-au transmis si nu s-a verificat din pacate. Ce amenzi sunt pt. depunerea cu intarziere? D ... (vezi toată discuția)