avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz Executor Judecatoresc?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz Executor Judecatoresc?

Va salut si va descriu pe scurt ce se intampla.
In urma unei somatii de plata a unui executor judecatoresc pentru o amenda CNADNR, am depus contestatie la executare si cerere pentru anularea procesului verbal ce sta la baza executiei judecatoresti(cu toate motivele legale). Sunt in mijlocul procesului si saptamana viitoare am urmatorul si ultimul termen.

Problema e ca executorul judecatoresc desi a fost anuntat si STIE de acest dosar ca e pe rol la judecatorie, a dispus proprirea conturilor si urmeaza ca in termen de aproximativ 5 zile sa imi extraga de pe toate conturile suma executata. Urmatoarea infatisare urmeaza sa aiba loc dupa ce trec cele 5 zile si astfel ma aflu in situatia de a avea banii luati de pe toate conturile(la banca mi s-a explicat ca bancile nu stiu decat ce e in dreptul lor si astfel daca am la trei banci cont, banii vor fi ridicati de pe FIECARE CONT IN PARTE), in conditiile in care procesul e pe rol cu cererea clara de suspendare a executarii in vederea solutionarii cauzei.

Intrebarea mea e ce pot sa fac in aceasta situatie. Cu executorul nu ma pot intelege, desi am incercat sa ii explic situatia, stie si si-a facut copie dupa dosarul de la judecatorie. Care e probabilitarea ca eu sa imi recuperez banii dupa ce , presupunand ca asa va fi, solutia instantiei imi va fi favorabila? Si e normal ca executorul sa extraga de pe conturile pe care le detin, aceiasi suma de pe fiecare cont in parte, desi depaseste cu mult suma pentru care as fi executat?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 15:39, 28 Aprilie 2015
Atata vreme cat nu aveti o hotarare de suspendare a executarii silite, executorul este in drept sa isi continue executarea. Este adevarat ca cererea de suspendare a executarii nu se judecata atat de repede incat sa poate bloca executarea, motiv pentru care trebuia sa solicitati separat o suspendare provizorie pana se judeca cerera de suspendare a executarii formulata in cadrul contestatiei.
Daca solutia instantei va va fi favorabil, si personal cred ca asa va fi, va puteti recupera suma poprita. Eventual, daca mai sunteti in termen, completati-va actiunea cu inca un capat de cerere si anume solicitati intoarcerea executarii silite si punerea partilor in situatia anterioara inceperii executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea pe salriu ca girant- urgent traiminromania traiminromania Buna seara!Am 26 de ani.SUnt administrator al unei firme dar doar in acte pentru ca , de fapt, administrator e mama mea.In anul 2007 mama mea a facut o linie ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare / suspendare recurs/ poprire Romeo Babias Romeo Babias HELP: am o speta la care astept o sugestie: clienta mea a pierdut in fond si apel, creditorul obtinand astfel titlul executoriu. Am facut recurs unde am ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie Pruna Loredana Pruna Loredana Am si eu o speta care imi cam da batai de cap si apelez la ajutorul vostru. IN data de 26.08.2008 s-a emis o adresa de poprire la o banca pentru o creanta de X ... (vezi toată discuția)