avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata CAS- persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata CAS- persoana fizica autorizata

Buna ziua,

Detin un PFA pentru care nu am platit CAS de la inceputul anului deoarece am fost si angajat in acelasi timp. Momentan sunt fara contract de munca de aproximat 3 saptamani cu perspectiva ca de la 1 Mai sa semnez un nou contract de munca.

In aceasta situatie sunt obligat sa platesc CAS pentru aceste 3 saptamani, in care nu am avut Contract de munca? Daca da, cum trebuie sa procedez.

Multumesc!

Cu respect,
Mircea D
Cel mai recent răspuns: Draghia , utilizator 09:38, 29 Aprilie 2015
In mod normal, in maxim 15 zile de cand a fost inchis acel contract de munca trebuia sa fi depus declaratia 600 pe pfa pentru a va lua in evidenta pentru plata contributiei la pensie si apoi, dupa ce va intra in aplicare celalalt contract de munca sa depuneti declaratia 601 pentru a va scoate din evidenta si a nu mai fi obligat la plata cas. Vedeti ca scrie pe declaratie ce acte insotitoare mai trebuie sa depuneti.
Nu se va calcula pe saptamani ci pe luna intreaga.
Multumesc pentru informatiile furnizate!

Tot respectul!

Mircea D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat cu contract de munca ciobanc ciobanc persoana care este inregistrata ca pfa (in domeniul serviciilor) si are putini clienti ,se poate angaja cu contract de munca la un srl ?? (vezi toată discuția)
Declaratia 600 - pensie pfa QED QED Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire in legatura cu completarea declaratiei 600 pentru un PFA. Nu am contact cu Casa de pensii si nu am platit pensia ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in plafonul de 840 lei/lunar al unei pfa normator normator Daca o persoana fizica autorizata (cabinet expert contabil), se angajeaza cu contract individual de munca incepind cu data de 01.09.2015, trebuie sa mai tina ... (vezi toată discuția)