avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Incadrarea in plafonul de 840 lei/lunar al unei pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Incadrarea in plafonul de 840 lei/lunar al unei pfa

Daca o persoana fizica autorizata (cabinet expert contabil), se angajeaza cu contract individual de munca incepind cu data de 01.09.2015, trebuie sa mai tina cont in continuare de incadrarea veniturlor realizate in cuantum de 840 lei/luna pentru a nu plati contributia pentru pensie (prin declaratia 600) sau este suficienta plata efectuata la noul loc de munca de angajator, mergind in paralel atat ca PFA fara plafon limitat la incasari cat si ca angajat cu CIM?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:42, 30 August 2015
Tot in data in care va intra in valabilitate contractul de munca, veti depune la finante si declaratia 601 cu actele doveditoare ce sunt cerute acolo prin care sa va scoata din evidenta ca nu mai trebuie sa platatiti cas pe pfa.
Se va face media anuala pentru 2015 si, daca depaseste plafonul, se plateste C.A.S. aferenta venitului realizat pentru perioada in care nu a fost salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 utilizator5555 utilizator5555 Buna ziua, Un PFA infiintat in 2009, in sistem real, dar in toata perioada a fost si angajat cu contract de munca in alta parte. Pana acum nu a depus ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Pfa - domeniu de activitate alina_1987 alina_1987 Buna ziua. Eu am in plan sa imi fac un pfa in domeniul traducerilor,avand deja autorizatia. Intrebarea mea este daca acest pfa ma afecteaza in momentul in ... (vezi toată discuția)