avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formulare demisie in baza art. 81 alineatul 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formulare demisie in baza art. 81 alineatul 8

Buna seara,

Va rog sa imi dati un sfat:
Este corecta formularea unei demisii in formatul :

Subsemnatul X, Angajat la Firma Y, in Functia de Z, va informez ca in baza art 81 alineatul 8, imi voi inceta activitatea in cadrul firmei. In fapt pentru neplata salariului din luna X si a zilei de sambata din data Z!

Se poate inregistra cu ea angajatorul sau nu? Pentru ca mi sa spus ca nu este bine formulata demisia si trebuie sa o refac!

Orice parere este binevenita!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandru_gabi , utilizator 17:19, 29 Aprilie 2015
1. Uitati un alt model :

Domnule Director/Administrator


Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. seria ... nr. __________, eliberat de ___________ la data de ___________, CNP ______________, avand functia de _____________ la SC _____________ SRL, va notific cu privire la incetarea contractului individual de munca, prin demisie fara preaviz, avand in vedere prevederile art.81 alin.8 din Codul Muncii, incepand cu data de .......

Va multumesc .

Data

Semnatura


2. Conform reglementarilor din Codul Muncii (art.81 alin.3), angajatorul este obligat sa va inregistreze demisia, nerespectarea acestei prevederi fiind sanctionata de lege cu amenda.
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia cu articolul 81 (8) bica2004 bica2004 Buna ziua as vrea sa stiu si eu cum se scrie o demisie cu articolul 81(8) sa stiu cum sa scriu demisia si sa o depun la firma unde lucrez precum angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
Model cerere de renuntare la locul de munca dupa ccc mariacri2010 mariacri2010 Buna ziua Luna aceasta mi se termina concediul de crestere al copilului pana la 2 ani. Doresc sa nu ma intorc la vechiul loc de munca. Va rog ajutati-ma cu ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz mai mic RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua. Un salariat doreste sa isi dea demisia, dar cu un preaviz mai mic decat cel mentionat in contract. Angajatorul este de acord. Cu ce articol se va ... (vezi toată discuția)