avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj, bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj, bun propriu

Am un apartament achizitionat pe numele meu, in timpul casniciei, din bani proveniti de la parintii mei. Am facut un act notarial in acest sens(banii cu care am cumparat apartamentul provin in totalitate de la parintii mei). In cazul unui divort sotul meu are vre-un drept asupra acestui apartament?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:33, 28 Aprilie 2015
In actul notarial se precizeaza ce bun s-a achizitionat cu banii primiti de la parinti sau sub ce forma a fost incheiat, donatie?
In contractul de vanzare cumparare ar fi trebuit sa se precizeze sursa banilor ptr achitarea pretul.
in contractul de vanzare nu este precizata sursa banilor. In actul notarial este precizat ca apartamentul situat in ... nr CF.. este cumparat din bani donati de tatal meu
Donati ambilor soti sau doar dvs ? Exista mentiune expresa ?
In actul de donatie nu este mentionata starea civila si regimul matrimonial?

Daca nu se precizeaza ca donatia este facuta numai dvoastra atunci se prezuma ca a fost facuta ambilor soti iar daca apartamentul a fost achizitionat cu banii donati in acest mod inseamna ca este bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt casatorita de 4 ani si am pe numele meu un apartament de 2 camere, ... (vezi toată discuția)
Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)
Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)