avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Uz de semnatura - solicitare copie dupa o reclamatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Uz de semnatura - solicitare copie dupa o reclamatie in vederea sustinerii unei actiuni in instanta

Un cetățan x a câștigat la judecătorie un proces de calomnie, o femeie fiind obligată să-i plătească daune morale de 100 lei pentru insultă.
La institutia unde lucreaza cel care a castigat procesul s-a primit o scrisoare, semnată de o fostă angajată, în care se preciza că știe din surse sigure că cetățeanul x solicită mici atenții de la oamenii care ajung în contact cu acesta.
Am cercetat disciplinar cazul și cum niciunul dintre colegii salariatului nu au declarat nimic în scris acuzator, procesul-verbal fiind închis fără propunere de sancțiuni.
Cetățeanul cercetat disciplinar susține că scrisoarea nu este semnată de o fostă angajată ci de cea care a pierdut procesul în instanță cu el, folosind numele unei foste angajate, care se judecă cu cetățanul x pentru hărțuire, fiind acum în recurs.
Cetățeanul x mi-a cerut în calitate de președinte al comisiei de cercetare disciplinară o copie după scrisoarea care îl acuză că a primit mici atenții pentru a o folosi la procesul cu fosta salariată. Directoarea insitutului i-a aprobat cererea.
Se poate elibera o copie după document petentului?
Ce demersuri trebuie să facă cetățeanul x dacă se va dovedi că scrisoarea este semnată, așa cum susține, nu de fosta salariată ci de femeia care trebuie să-i plătească daune morale?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
Kopernic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 28 Aprilie 2015
Kopernic a scris:

.... Directoarea insitutului i-a aprobat cererea.
Se poate elibera o copie după document petentului?
Ce demersuri trebuie să facă cetățeanul x dacă se va dovedi că scrisoarea este semnată, așa cum susține, nu de fosta salariată ci de femeia care trebuie să-i plătească daune morale?

Daca i s-a aprobat cererea , atunci i se va elibera copie de pe acel document.

Numai printr-o expertiza grafoscopica se poate stabili daca acea persoana a depusa su nu acea sesizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare concediere disciplinara. ionelmic ionelmic O persoana X a fost concediat de angajator fara sa i se aduca la cunostinta de acest fapt si nu a semnat decizia de concediere, insa persoana X a aflat in ziua ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca indisciplinar si actionare in judecata liviu_mlm liviu_mlm Sunt angajat la o societate care intentioneaza sa imi desfaca contractul de munca pe motive indisciplinare. Pentru acest lucru, este necesar sa fiu actionat in ... (vezi toată discuția)
Sentinta favorabila bog2403 bog2403 Buna ziua, Acum doi ani m-am angajat intr-o confruntare cu fostul angajator considerand concedierea disciplinara ca fiind abuziva. Atat pe ... (vezi toată discuția)