avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj- imobil dobandit inaintea casatoriei- drepturi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj- imobil dobandit inaintea casatoriei- drepturi sot?

Am o casa achizitionata inaintea casatoriei. In cazul unui divort sotul are vre-un drept asupra casei?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:44, 28 Aprilie 2015
Nu pt ca este bunul dvs propriu. Daca ea a fost extinsa, reconstruita, imbunatatita considerabil atunci se poate pune problema unui drept de creanta asupra valorii acestor imbunatatiri.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se prezuma ca sunt bunuri comune si sunt supuse partajului.
Bunurile dobandite in afara casatoriei sunt bunuri proprii si nu sunt supuse partajului. Daca bunul dobandit in afara casatoriei, a fost achizitionat de viitorii soti pe cote-parti, acesta va fi supus partajului conform cotelor de proprietate.
Imobilul este bunul dv. propriu, astfel ca sotul dv. nu are niciun drept asupra acestuia. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)
Cum te asiguri inainte de casatorie condrea2009 condrea2009 Buna ziua,as dori sa aflu si parerea d-voastra intr-o problema.Intentionez sa ma casatoresc.Eu detin o casa proprietate care nu este finisata pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - bunuri imobile cumparate inainte de casatorie aby68 aby68 eu mi-am cumparat un apartament fiind necasatorita,urmeaza sa ma casatoresc vrea sa stiu viitorul meu sot ce drept are asupra apartamentului,multumesc mult (vezi toată discuția)