avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere prin Rabla/cumparare masina noua
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere prin Rabla/cumparare masina noua

Buna seara,

intrucat masina veche are probleme tehnice ce necesita o investie nejustificat de mare pentru vechimea ei, am decis inscrierea ei in programul Rabla, in vederea achizitionarii uneia noi.
Va rog sa imi spuneti daca pot transfera impozitul platit integral pentru 2015 si RCA platit integral pentru anul in curs, pentru masina noua. Nu mi s-ar parea corect sa le platesc de 2 ori, daca nu am beneficiat pana la sfarsitul perioadei de drepturile ce deriva din plata celor doua taxe, ce reprezinta obligatii cetatenesti. Consider ca ar fi justa o compensare...
In plus, daca masina noua este EURO 6 se plateste taxa de mediu?
Daca optez pentru o asigurare tip CASCO, mai este necesara plata RCA?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SIMPLEME , utilizator 19:45, 29 Aprilie 2015
1-Pentru auto euro 6 nu se achita taxa de mediu
2-Orice proprietar de vehicul are obligatia sa detina o asigurare de raspundere civila auto pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA), indiferent daca intelege sa incheie sau nu o asigurare facultativa CASCO pentru acelasi vehicul
3-Pentru impozit este simplu de solutionat faceti dovada la autoritatea fiscala ca ati predat auto prin programul rabla si urmeaza sa vi se faca recalcularea impozitului
Pentru RCA contactati asiguratorul care are obligatia sa va restituie diferenta de suma pana la sfarsitul perioadei asumate contractual
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare la leasing alincons alincons Am avut o masina in leasing la care am renuntat in luna iunie. Intrebarea este daca pot sa cer banii inapoi pe RCA si CASCO, avand in vedere ca RCA si ratele ... (vezi toată discuția)
Impozit venit/declaratie unica IordacheClaudiaElena IordacheClaudiaElena Am predat o masina veche la Remat, prin programul rabla. Pe langa suma modica primita de la Remat pe fierul vechi, am primit o suma (in vouchere) de la buget ... (vezi toată discuția)
Rca pentru o masina de epoca ?????/ Mihai 2009 Mihai 2009 Am o masina de epoca si imi trebuie RCA . Cine ma poate ajuta cu cateva lamuriri ? Deci daca am accident cum imi repar masina pe RCA -ul vinovatului? Stiut ... (vezi toată discuția)