koeni a scris:
Daca nu sunt indiscret, puteti sa-mi spunet care sunt tarifele minime obligatorie pt. avocati. Este reglementat undeva? Sunt interesat pt. ca avocata mea cere pt. concluzii scrise o suma exagerata. (peste 2000 ron). Avea contract cu ea!
Onorariul poate depinde de multe variabile dosar, cantitatea si calitatea muncii, complexitate, etc. Sa va povestesc pe scurt o intamplare:
O clienta ma contacteaza si-mi cere sa-i fac doar concluziile scrise intr-un apel. Imi aduce aminte ca acum cativa ani a fost clienta sotiei mele intr-un alt dosar. Pentru a studia dosarul trebuia sa ma deplasez in alta localitate si intrucat dansa trebuia sa plece in strainatate si parea disperata, ma informez cat pot de la ea despre pricina si inchei un contract pentru o suma modica, avand in vedere ca oricum trebuia sa ma deplasez in acea localitate si cu alte scopuri.
La arhiva instantei apare surpriza. Dosarul are 3 volume si sunt de fapt 8 (opt) dosare care se judeca impreuna. 19 parti si o mutime de cereri (principale, reconventionale, interventii) plus doua casari cu rejudecare. Grefierul-arhivar, pe care-l cunosteam mai demult, m-a privit putin ciudat :tease: si mi-a impartasit secretul ca mai trecusera vreo trei colegi inaintea mea pe acolo insa se pare ca refuzasera sa preia cauza :happy: Mi-au trebuit cateva zile ca sa ma lamuresc ce se cere in dosar, cui, si pentru ce.
Ma rog, pana la urma am avut o satisfactie profesionala. :)
P.S. nu exista un "mercurial" - lista de preturi pentru avocati, daca asta va intereseaza. Daca vi se pare ca cere prea mult incercati la alt avocat.