avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tarife pt. avocati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tarife pt. avocati

Daca nu sunt indiscret, puteti sa-mi spunet care sunt tarifele minime obligatorie pt. avocati. Este reglementat undeva? Sunt interesat pt. ca avocata mea cere pt. concluzii scrise o suma exagerata. (peste 2000 ron). Avea contract cu ea!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:03, 27 Iunie 2009
Sunt de acord cu colegii mei. Munca avocatului trebuie avuta in vedere in functie de mai multi factori: complexitatea cauzei, numarul partilor din dosar (la cauze penale unde exista de ex. 30 de inculpati, onorariul avocatului nu poate fi acelasi cu onorariul aplicat pentru un dosar cu un inculpat), durata estimativa a solutionarii cauzei care depinde si de acesti factori (ex. intr-o actiune in care paratul cheama in garantie un tert care, la randul lui cheama in garantie un al doilea tert, onorariul avocatului clientului sau este diferit de o actiune cu un singur parat), reputatia avocatului castigata prin munca sa de zi cu zi, calitatea prestatiei sale, eventualele deplasari la arhiva pentru studiul unui dosar (chiar si in alta localitate) de ex. de 10 volume sau a unuia cu 3 file, preluarea cauzei de la un anumit punct sau intr-o cale de atac, sediul avocatului unde acorda consultatii juridice clientului sau, dotarile acestuia, colaboratorii acestuia etc.
Nu onorariul mic este important ci calitatea apararii clientului! Un onorariu mic va bucura la inceput dar veti plange dupa solutionarea cauzei cand, cu toata bunavointa unui alt avocat, de multe ori lucrurile nu se mai pot indrepta fie ca ati iesit dintr-un termen , fie ca actiunea a fost pornita prost de la inceput.
Justitiabilii trebuie sa inteleaga un lucru:
Un avocat bun va costa intodeauna ca si un dentist bun...
Dentisti sunt multi, unii mai ieftini altii mai scumpi, dar cel care lucreaza ieftin, lucreaza cu materiale de proasta calitate sau va scoate dintii sanatosi, urmand apoi sa mergeti la un alt dentist care sa vi-i inlocuiasca cu altii ...
Cred ca este sugestiva aceasta paralela intre cele doua profesii pentru a intelege ca profesionalismul costa pentru ca acesta implica studiu permanent, reviste de specialitate, programe legislative, ore pierdute in fata calculatorului sau in biblioteca, ore pe care in los sa le dedice familiei, le dedica clientilor sai...;)
Avand in vedere ca s-au aratat multe mai sus ma voi limita doar la a va intreba: Cine a zis ca sunteti obligat sa platiti si pentru note scrise.
Nu platiti si nu se fac.
Daca v-a mai cerut bani inseamna ca au aparut probleme mari.
Poate se va castiga procesul si fara note scrise.Daca vreti sa riscati, nimic nu va impiedica.
Daca credeti ca procesul e simplu nu mai dati bani.
Avocatii nu sunt precum tigarile.Adica, ori de unde cumperi, cumperi de aceeasi calitate.
Daca sunteti multumit platiti, daca nu, nu platiti.
Sper ca ati inteles ce v-am spus ( sau sa vreti sa intelegeti)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum combat sustinerile dintr-o intampinare? americanux americanux buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la ... (vezi toată discuția)
Este deontologic? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Este deontologic ca un avocat sa intre intr-un proces impotriva unui alt coleg intr-o cauza personala a acestuia? Ex. (de necrezut dar adevarat) : un coleg ... (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)