avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procura calatorie minor doar cu bunica. URGENT
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procura calatorie minor doar cu bunica. URGENT

Buna seara. Ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie- ma aflu in Germania impreuna cu sotul, fiica mea si soacra. Pe perioada vacantei dorim ca fiica noastra sa mearga in Romania impreuna cu bunica ei(care aste cu noi aici ). Ce acte trebuie sa prezinte bunica la intrarea in tara si cum trebuie sa procedam ca sa le obtinem. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:50, 28 Aprilie 2015
Trebuie sa dati soacrei o procura speciala incheiata la notar sau ambasada/consulat (data de ambii parinti ) in care sa specificati destinatia si perioada in care bunica va insoti minora in tara. Aveti nevoie de cartea de identitate a soacrei si de certificatul de nastere al minorei pentru procura. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pt a scoate un minor din tara luizaizza luizaizza Ma aflu in spania cu sotul meu.in tara am o fetita de 6 ani.ce acte trebuie sa trimitem noi din Spania ca sa o poata aduca unul din bunici? (vezi toată discuția)
Calatorie copil minor in romania corbier michaela corbier michaela buna ziua asi dori sa aflu daca fetita mea in varsta de 9 ani, cu pasaport personal, domiciliul in strainatate, poate calatori in romania insotita de ... (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)