avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament nou achizitionat de la dezvoltator cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament nou achizitionat de la dezvoltator cu probleme

Buna ziua, am achizitionat un apartament nou in noiembrie 2014 de la o firma ( dezvoltator imobiliar) la etajul 4, la urmatorul nivel fiind o mansarda cu terasa. in lunile cu ger de anul asta s-a dovedit ca terasa mansardei (ce acopera suprafata tavanului unei camere a apartamentului meu) nu a fost construita corect, mai exact nu a fost termoizolata ceea ce produce condens (apa de roua, ploua cu alte cuvinte ) prin tavanul camerei respective. Deoarece proprietarul mansardei nu vrea sa isi asume nici o responsabilitate iar dezvoltatoul nu vrea sa imi raspunda la cererea de a remedia acest viciu ascuns va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pe cale legala. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:31, 29 Aprilie 2015
Fiind apartament nou dat in exploatare ,beneficiati de garantie emisa de dezvoltator ?
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia remedierii deficientelor constatate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Acum, primavara, cand nu mai e roua, e mai dificil.
Vestea buna e ca e posibil sa fie ok terasa si tavanul sa transpire de la umiditatea unei constructii noi, lucru normal in primul an de folosinta.
Vestea proasta e ca trebuie sa va verificati contractul, prevederile despre viciile ascunse si, daca acum nu mai e roua si aveti si limitari, ma tem ca va fi extrem de dificiln sa obtineti ceva. E nevoie de expertiza, cel mai probabil. Nu cunosc ce dovezi aveti pana acum.
Mergeti cu contractul la un avocat. Si cu probe: poze, corespondenta etc.cu dezvoltatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in bloc nou - cine trebuie sa repare daunele si viciile ascunse joana1111 joana1111 Un ap cumparat ,in vara se fac 2 ani . De 6 luni ploua prin tavan si pe la geamuri. Este la et3, mansardat acoperisul fiind ca partea de sus a unui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am achizitionat un apartament de la un dezvoltator ... Alecs25 Alecs25 buna ziua am achizitionat un apartament de la un dezvoltator imobiliar, iar acesta nu mi-a predat apartamentul cu proces verbal. in momentul de fata am ... (vezi toată discuția)
Probleme apartament/dezvoltator imobiliare Alice in Wonderland Alice in Wonderland Probleme apartament/dezvoltator imobiliare Detin un apartament cumparat in 2018, de la inceput am avut probleme cu traseul de aer conditionat (condensul ... (vezi toată discuția)