Buna ziua, am achizitionat un apartament nou in noiembrie 2014 de la o firma ( dezvoltator imobiliar) la etajul 4, la urmatorul nivel fiind o mansarda cu terasa. in lunile cu ger de anul asta s-a dovedit ca terasa mansardei (ce acopera suprafata tavanului unei camere a apartamentului meu) nu a fost construita corect, mai exact nu a fost termoizolata ceea ce produce condens (apa de roua, ploua cu alte cuvinte ) prin tavanul camerei respective. Deoarece proprietarul mansardei nu vrea sa isi asume nici o responsabilitate iar dezvoltatoul nu vrea sa imi raspunda la cererea de a remedia acest viciu ascuns va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pe cale legala. Va multumesc
Fiind apartament nou dat in exploatare ,beneficiati de garantie emisa de dezvoltator ?
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia remedierii deficientelor constatate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Acum, primavara, cand nu mai e roua, e mai dificil.
Vestea buna e ca e posibil sa fie ok terasa si tavanul sa transpire de la umiditatea unei constructii noi, lucru normal in primul an de folosinta.
Vestea proasta e ca trebuie sa va verificati contractul, prevederile despre viciile ascunse si, daca acum nu mai e roua si aveti si limitari, ma tem ca va fi extrem de dificiln sa obtineti ceva. E nevoie de expertiza, cel mai probabil. Nu cunosc ce dovezi aveti pana acum.
Mergeti cu contractul la un avocat. Si cu probe: poze, corespondenta etc.cu dezvoltatorul.