avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua am achizitionat un apartament de la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua am achizitionat un apartament de la un dezvoltator ...

buna ziua

am achizitionat un apartament de la un dezvoltator imobiliar, iar acesta nu mi-a predat apartamentul cu proces verbal.
in momentul de fata am inceput sa am probleme cu apartamentul, mai exact, peretii/tavanele au inceput sa crape.
ce pot face in acesta situatie pentru a-mi fi adus apartamentul la conformitate
Cel mai recent răspuns: Alecs25 , utilizator 14:44, 22 Decembrie 2022
Buna ziua,
Se poate vorbi aici de vicii ascunse.
Va trebui sa-l notificati pe dezvoltator in legatura cu acest aspect, dandu-i termen de remediere.
Daca nu se conformeaza termenului, va trebui sa-l chemati in instanta, pentru a obtine despagubiri.
Este indicat sa apelati la un avocat, atat pentru trimiterea notificarii cat si ulterior pentru a-l chema in instanta.
Cand ati achizitionat apartamentul?
Teoretic si legal ar fi fost ca la achizitia apartamentului dezvoltatorul sa predea documentele aferente inclusiv garantia
Notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia remedierii deficientelor-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
in septembrie sau octombrie 2021 i-am dat banii de avans, iar in 7 ianuarie 2022 am semnat contractul de vanzare.
momentan incerc sa aflu care ar fi pasii de urmat pentru a putea face demersurile necesare pentru remediarea tuturor problemelor din apartament, deoarece pana sa-i dau avansul de 15% din val. ap acesta trimitea zilncin oameni sa munceasca in ap, iar dupa ce s-a vazut cu banii de avans in cont nu a mai facut nimic.
din luna ianuarie de cand am semnat cotractul pana la sf. lunii aprilie el nu a terminat ceea ce era de terminat in ap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii apa la apartament nou ceciliachitea ceciliachitea Ce pasii sa urmez in cazul in care la nivelul tavanului din baie a aparut o infiltratie si in plus am constatat urme de infiltratie de apa la nivelul ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu probleme Robea Anca Robea Anca Buna ziua! In luna octombrie am achizitionat un apartament nou intr-un bloc nou, situat la etajul 4/4. Acum o saptamana a inceput sa imi curga apa din tavan in ... (vezi toată discuția)
Apartament nou achizitionat de la dezvoltator cu probleme fotopoulus fotopoulus Buna ziua, am achizitionat un apartament nou in noiembrie 2014 de la o firma ( dezvoltator imobiliar) la etajul 4, la urmatorul nivel fiind o mansarda cu ... (vezi toată discuția)