avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri obtinute din strainatate si indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri obtinute din strainatate si indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Din ianuarie 2015 am inceput sa obtinut venituri din strainatate ca freelancer(persoana fizica). Aceste venituri le voi declara la Fisc prin declaratia 201 pe care o voi depune abia anul viitor pana pe 25 mai. In septembrie anul acesta voi intra in concediu crestere copil. Ce trebuie sa fac pentru ca aceste venituri, obtinute in acest an fiscal, sa fie luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere copil.
Cel mai recent răspuns: roxanamircea , utilizator 15:39, 17 Mai 2016
Va multumesc tare mult pentru raspuns!
Buna ziua,
Revin cu intrebarea mea de mai sus, in conditiile modificarii legii cu privire la indemnizatia de crestere copil.

Lucrez in Franta, insa voi reveni in Romania (ca angajat full time). Daca am venituri obtinute in Romania in ultimele luni de sarcina (4, 5, 6 luni), din cate stiu beneficiez de indemnizatia de crestere copil, insa ce nu stiu este cum se calculeaza. Se iau in considerare doar aceste cateva luni cat am lucrat in Romania, sau pana la 12 luni incluzand si veniturile din strainatate?

In cazul in care revin in tara dar nu reusesc sa ma angajez pana la data nasterii, mai beneficiez de indemnizatie din partea statului roman?

Va multumesc!
1. - La prima intrebare v-am raspuns anterior.
- La calculul indemnizatiei pentru CCC se au in vedere toate veniturile din cele 12 luni eligibile (fie ele din tara sau din strainatate).

2. Sunt doua variante dupa ce reveniti in tara:
- Daca veti naste inainte de 1 iulie 2016 trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile in toate cele 12 luni premergatoare nasterii (inclusiv luna nasterii).
- Daca veti naste incepand cu 1 iulie trebuie sa aveti venituri profesionale impozabile in cel putin 12 luni din ultimii doi ani premergatori nasterii copilului.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alesssandra13 alesssandra13 Pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca inainte sa raman insarcinata am lucrat 4 luni in Anglia cu contract de munca legal dupa care am revenit ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - venituri din stat ue Roxa0 Roxa0 Buna. O ruda de-a mea a lucrat legal intr-o tara din UE timp de aproape 4 ani.Si-a platit acolo toate contributiile.Acum este insarcinata, vrea sa vina in ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia tatal de indemnizatia pentru cresterea copilului? roberta0728 roberta0728 vreau sa stiu daca sotul poate primi indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care copilul se va naste undeva in aprilie 2013,iar el va fi angajat ... (vezi toată discuția)