avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie

Buna ziua
In urma unei anchete disciplinare am primit decizia de retinere a 10% din salariu pe trei luni.Fiind nevinovat as dori sa contest aceasta decizie la Tribunal.Va rog sa-mi raspundeti va rog la cateva intrebari:
-cum trebuie sa formulez aceasta contestatie,ce trebuie sa contina si unde o depun
-cum se va judeca contestatia mea,se va da un raspuns pe baza probelor depuse de angajator si salariat sau v-a fi un proces in toata regula
-credeti ca decizia v-a fi dreapta sau se tine cont de reputatia angajatorului(o companie multinationala)
Va rog sa-mi raspundeti cat mai multi daca se poate pentru ca am citit in general despre conflictele de munca si cerctarile disciplinare dar am consultat un avocat si mi-a spus ca una se scrie si alta se face de fapt(ca v-a fi un proces cu martori noi,cu alte declarati,etc)ca v-a dura mult(eu citisem de 15 zile)si ca se vor cheltui bani multi,ori daca este asa mai bine ma las pagubas cu toate ca am dreptate.
Astept cat mai multe raspunsuri si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 1 Iulie 2009
Dar cine v-a spus ca hotararea tribunalului va fi pronuntata in 15 zile?
Teoretic, in litigiile de munca se dau termene scurte, .... in practica se ajunge si la termene de peste 30 de zile.
vasile viorel a scris:

Dar cum poate sa dea tribunalul decizia in 15 zile daca e un proces in toata regula?


Un proces se poate solutiona si la primul termen de judecata .... :)
Tot ce stiu despre conflictele de munca le-am cules dupa net dupa diferite siteuri.Acolo am citit ca ,contestatia se judeca in regim de urgenta in max. 15 zile numai dupa probele depuse la dosar(nu se mai accepta altele daca nu au fost depuse de la inceput).Vad insa dupa spusele dumneavoastra ca nu este adevarat ce se scrie.Ma sfatuiti sa consult un avocat.Am facut si acest lucru,mi-a cerut o suma destul de mare pentru vremurile in care traim (nu judec avocatii-asta e job-ul lor)dar mi-a spus ca nu-mi poate garanta nimic,ca firma cu care ma voi judeca este de anvergura,ca avocatii lor vor pune taxa de timbru ff mare??????? si eu n-o sa-mi permit acest lucru,etc,etc.Intr-un cuvant in loc sa analizeze cu atentie cazul m-a descurajat din start.Am vrut sa merg si la alti avocati,dar sa dau taxa de consultatie si dupa aceea.....
Am hotarat sa ma prezint singur la tribunal dar nu stiu cum sa concep contestatia.Daca cineva dintre dvs. ma poate ajuta cu niste sfaturi va raman recunoscator.
Cu stima.
Litigiile de munca sunat scutite de taxa de timbru si timbru judiciar conform art 285 din Codul muncii, deci nu vad ce "taxa ff mare poate pune multinationala". Dupa mine avocatul pe care l-ati contactat va dezinformeaza.
Din cate am observat freeelis a postat deja un model de contestatie.

Succes!

Alte discuții în legătură

Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)
Sanctiune scrisa busu_nicoleta busu_nicoleta Am fost sanctionata cu o sanctiune scrisa zilele trecute pt ceva ce am facut dar la insistentele directorului. Pot contesta aceasta sanctiune si cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare say say La ce instanta se poate contesta o decizie de pensionare anticipata, mai exact cuantumul acesteia? De ce acte este nevoie precum si daca este nevoie de taxa ... (vezi toată discuția)