avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se prescriu datoriile unui locatar chiar daca s-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se prescriu datoriile unui locatar chiar daca s-a trecut prin mediere?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se prescriu datoriile (cote intretinere si penalitati) unui proprietar daca s-a trecut printr-un proces de mediere.
Proprietarul a tergiversat semnarea procesului verbal de mediere pana cand mediatorul a decis sa incheie cu 'Mediere esuata'.
Sau se considera inca 3 ani de la incheierea medierii si proprietarul poate fi dat in judecata?
(intreb in calitate de membru comitet)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:08, 30 Aprilie 2015
Art. 49 din Legea nr. 192/2006, privind medierea și organizarea profesiei de mediator :

Termenul de prescripţie a dreptului la acţiune pentru dreptul litigios supus medierii se suspendă începând cu data semnării contractului de mediere, până la închiderea procedurii de mediere în oricare dintre modurile prevăzute de prezenta lege.
Totuși, să nu fi trecut mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere.
ana41 a scris:
Va rog sa-mi spuneti daca se prescriu datoriile

Numai instanta poate constata ca anumite datorii se prescriu. Actionati restantierul in judecata si nu asteptati ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea prescriptiei dreptului la actiune in cazul demararii procedurii de mediere Irina S. Irina S. Sun aplicabile prev.art. 2.532 pct.7 din NCC in situatia declansarii procedurii medierii prin incheierea unui contract de premediere inainte de promovarea ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie in cazul conflictelor de munca LUMI1971 LUMI1971 Medierea conflictelor de munca intrerupe termenul de contestatie in instanta, sau se poate merge in paralel? (vezi toată discuția)
Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)