avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la cererea de revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la cererea de revizuire

Se poate considera ca inscris pertinent in solutionarea recursului o expertiza grafica extra judiciara?
Am ales sa inchei un contract de prestari servicii cu un expert ce figureaza in lista de pe site -ul MJ intrucat am cerut in cererea de revizuire in fata instantei de fond verificarea de scripte cat si inscrierea in fals fata de semnatura asistentului judiciar din completul de judecata de pe hoatararea judecatoreasca ce face obiectul cererii de revizuire. Eram sigur ca nu era semnata de asistentul judiciar si de aceea am ales sa ma inscriu in fals sau verificarea de scripte .Instanta de fond nu mi -a admis aceste cereri si de aceea am efectuat o expertiza extra judiciara pentru ademonstra instantei de recurs ca acesta este de fapt motivul pentru care nu mi s-a admis verificarea de scripte sau inscrierea in fals.Ce parere aveti este un inscris cu forta probanta ?Poate fi desfiintata sentinta pentru nelegalitate intrucat nu s-a tinut cont de cererile mele de verificare de scripte sau inscrierierea in fals?
Cel mai recent răspuns: anamaria0502 , utilizator 18:37, 3 Mai 2015
O expertiza grafica extrajudiciara nu poate fi considerata proba noua in recurs in sensul art.492 Noul Cod Proc.Civ.Nu cunosc motivarea instantei de fond , dar ,faptul ca nu s-a tinut cont de cererile dvs. nu constituie in principiu,motiv de recurs.Motivele de recurs sunt strict cele prevazute de art.488 Noul Cod Proc.Civ.
revizuirea este pe vcpc.
Situatia este aceeasi si conform vechiul cod proc.civ.
Semnătura de pe o hotărâre judecătorească nu este un motiv de revizuire . acestea fiind limitate. Art. 509 alin.1enumeră aceste cazuri .Hotărârea nu s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals, înscris care este depus la dosar și care a influențat judecata [/b].[ D-voastră susțineți că hotărârea dată a fost semnată în fals ori hotărârea a fost dată după ce instanța a studiat dosarul, starea de fapt prezentată.
Semnătura de pe o hotărâre judecătorească poate fi complinită și nu este un motiv de revizie. Expertiza grafică extrajudiciară poate fi valabilă doar dacă este făcută de un expert judiciar atestat de ministerul de justiție iar pe de altă parte , nu sunt admisibile în recurs alte probe.
Nu este permisa, potrivit jurisprudentei si doctrinei, eludarea dispozitiei de "inscrisuri noi" prin folosirea unor alte probe prezentate in forma scrisa. Depunerea unui raport de expertiza extrajudiciar nu este un inscris, ci este doar un raport de expertiza prezentat instantei in forma scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Termen de revizuire andreidarius andreidarius in cazul prevazut de art 322 pct 4 vechiul cod de procedura civila, in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de fond care declara fals un inscris ( ... (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca ContSters269240 ContSters269240 daca la fond nimeni nu a facut referire la faptul ca eram unic intretinator, pot aduce la recurs hirtie de la financiar prin care sa demonstrez? firma nu a ... (vezi toată discuția)