avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notare antecontract in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notare antecontract in cartea funciara

Buna ziua,

Sunt in situatia de a incheia un antecontract pentru un apartament care nu are la acest moment cadastru. Eu doresc sa inscriu in cartea funciara antecontractul pe care il voi face inainte de cadastru intrucat am un discount daca il inchei la acest moment. Cum cartea funciara nu exista inca, notarea se va putea face teoretic doar la o data ulterioara.
Preocuparea mea: este fezabil si notarul imi va putea inscrie in antecontract o clauza de genul: "Noi, părţile contractante, solicităm notarea în Cartea Funciară a imobilului a prezentei promisiuni bilaterale de vânzare – cumpărare, vanzatorul obligandu-se sa efectueze demersurile pentru notare in termen de cinci zile de la aparitia Cartii Funciare a apartamentului, pe cheltuiala Cumparatorului, sub sanctiunea platii a 50% din valoarea avansului. "
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:11, 29 Aprilie 2015
Opinia mea este ca puteti trece o astfel de clauza in promisiunea bilaterala de v-c.Oricum, trebuie sa lamuriti aceste aspecte cu notarul public la care veti incheia promisiunea bilaterala de v-c.
Deoarece antecontractul este o promisiune de a contracta puteți însera și în acesta orice clauze pe care le considerați a fi de esența unui contract viitor. În acest sens este și art. 1279NCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie Cuvunu Cuvunu Buna ziua, Am incheiat un antecontract cu un dezvoltator pers fizica ptr un apartament in faza de constructie, imobilul este la rosu momentan, termenul de ... (vezi toată discuția)
Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)