avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... factura gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

factura gaz

de foarte mult timp primesc factra la gaz cu o intarziere de 2-3 saptamani si intotdeauna cu penalizari+restanta. nu stiu daca vi s-a intamplat si voua.. poate e o problema cu posta la mine sau cu cei care aduc facturile.. in orice caz ma deranjeaza foarte mult acest lucru.
daca vi s-a intamplat va rog sa imi spuneti cum ati procedat
Cel mai recent răspuns: mihaela bigu , utilizator 20:04, 1 Iulie 2009
Da, este foarte complicata situatia; as putea scrie o carte despre ansamblurile rezidentiale.
Dezvoltatorul ne-a comunicat sa il anunam in momentul in care ne mutam in apartament ca sa ne monteze contorul de gaze la usa apartamentului.
Respectivul contor a fost montat de catre o firma angajata de catre dezvoltator si bineinteles autorizata.Noi nu am fost de fata la momentul montarii si nu am intrat in posesia vreunui proces verbal de montare.
Urmatorul pas dupa montarea contorului a fost depunerea actelor la distrigaz. Am completat frumos formularele date de catre distrigaz, cu nr de ap, adresa etc serie contor si consumul de 0mc.
Conform distrigaz, ar fi trebuit sa primesc o notificare in 30 zile in care sa se mentioneze daca cererea a fost acceptata si apoi sa ma prezint pentru incheierea contractului.
Am asteptat mult si bine si am sunat de x ori la call center-ul distrigaz.
Dupa vreo cateva luni am aflat de la vecini ca mi-a fost schimbat contorul de gaze cu altul; desi eu aveam deja un consum pe acel contor.
Dezvoltatorul a depus la distrigaz dosarul tehnic pentru fiecare apartament, insa cu numerele vechi ale apartamentelor.
Noi ne-am depus cerea la distrigaz cu numarul de apartament care il avem in ultimul contract in baza caruia am devenit proprietar.
Si atunci dezvotatorul prin firma autorizata mi-a montat ulterior contorul de la alt apartament care avea nr vechi de apartament corespunzator cu nr meu de apartament ( Nu cred ca a-ti mai intalnit asa ceva; e greu de explicat in cuvinte).
Insa astazi s-a intamplat miracolul - am gasit in cutia postala procesul verbal de montare a contorului ( celui de-al doilea contor).
Acum se pare ca ma pot deplasa din nou la ghiseul distrigaz sa solicit incheierea contractului.

Si cum Romania este tara tuturor posibilitatilor, nu exista nici o autoritate care sa ma ajute in solutionarea problemelor cu dezvoltatorul care face ce vrea el si cand vrea el. Iar noi suntem de buna credinta si asteptam .....

Pentru consumul de apa calda avem contor separt pentru fiecare apartament;l avem si contor de caldura pentru fiecare apartament. Ele pot fi citite cu usurinta de care persoanele care incaseaza intretinerea.
Pt cele 2 blocuri din ansamblu, avem centrala proprie pe gaze, cu cazane de apa calda, un fochist al dezvoltatorului care verifica din cand in cand ( daca mai verifica).
Insa eu nu inteleg cum ar trebuie sa fim facturati pentru apa calda si caldura. Pt ca sunt facturata momentan pentru consumul de apa calda conform apometrului, insa exista si un cost de gaze la comun.
Daca apa calda se obtine - apa rece + gaze , de ce mai platim separat si consum de gaze?

Sincer, dupa cum decurg lucrurile cu acest dezvoltator, trebuie sa ne precupe fiecare banut pe care ni-l cer. Am platit deja un cost substantial pe apartament pentru o calitate derizorie.

Numai cine si-a achizitionat un apartament nou simte pe pielea lui " beneficiile " acest ansamble rezidentiale care nu demult era ca cipercile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie dezvoltator catre compania de apa Daniel196611 Daniel196611 Buna ziua, Va deranjez cu o problema mai complicata. Am cumparat un apartament nou intr-un ansamblu imobiliar (vreo 20 de blocuri). La ultima sedinta de ... (vezi toată discuția)
Calcul apa calda & caldura pc Almaris Almaris Cum se calculeaza costul apei calde in urmatoarea situatie: Se emite factura Apa Nova pentru toata apa furnizata, se considera 20% din valoarea facturii GDF ... (vezi toată discuția)
Plata gaze la pausal mary_c mary_c Buna ziua. Locuiesc intr-o scara de bloc cu 12 apartamente. Detin singurul apartament care are montata o centrala termica. Platesc gazul prin intermediul ... (vezi toată discuția)