avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor in urma procesului de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor in urma procesului de divort

Incredintare copil infiat.
Copilul a fost conceput de tata in urma unei relatii extraconjugale.A fost declarat de tata si infiat de sotia tatalui.Acum tatal si sotia lui ,actuala mama a copilului sunt in divort.Cum se va face incredintarea minorului?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:15, 29 Aprilie 2015
Nu mai exista notiunea de incredintare a minorului in conditiile Noului Cod civil.
Avem institutia exercitarii autoritatii parintesti in comun ca regula si ca exceptie, exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre unul dintre parinti in cazurile expres si limitativ prevazute de lege.
Institutia locuintei minorului este in vigoare prin noile reglementari in materie. Locuinta minorului va fi stabilita la unul dintre parinti (regula) dupa divort, respectiv la acel parinte cu privire la care legaturile sunt cele mai puternice, la parintele de care este mai atasat minorul, la parintele care s-a ocupat mai mult de cresterea si educarea acestuia, care are conditii de locuit mai bune pentru minor, in functie si de varsta minorului etc. Toate acestea trebuie sa fie dovedite in instanta. Nu este o regula ca minorul sa aiba locuinta la mama, asa cum multi au auzit din popor. Va recomand angajarea unui avocat pentru ca in instanta conteaza ceea ce se poate dovedi. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Incredintare copil oana_lex82 oana_lex82 Buna, ma intereseaza si pe mine in ce conditii pot obtine custodia copilului meu.Mentionez ca nu l-am abandonat nicio zi, am avut total grija de el insa unele ... (vezi toată discuția)
Ci la 14 ani. parinti divortati giordano giordano Buna seara! Un copil încredinţat mamei spre creştere şi educare prin hotarâre judecătorească. Din hotărâre rezulta ca tata nu este decăzut din ... (vezi toată discuția)