avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Autodenunțul dintr-o mărturie - consecințe în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Autodenunțul dintr-o mărturie - consecințe în altă sferă decât cea penală?

Declarația făcută de un martor, cu scopul de a scăpa de cercetarea penală, împotriva unei persoane învinuite de săvârșirea unei fapte penale poate antrena consecințe de alt ordin decât cel penal împotriva denunțătorului care prin denunț se și autodenunță?

Concret, un profesor și un student sunt acuzați de luare, respectiv de dare de mită în urma unui flagrant. În urma cercetărilor alți 10 studenți față de care există suspiciunea rezonabilă că ar fi dat mită pentru promovarea necinstită a examenelor sunt chemați la audieri. Acestora li se promite că dacă îl denunță pe profesor scapă de acuzații (chiar dacă denunțându-l pe acesta de luare de mită, se acuză pe ei înșiși de dare de mită). În acest caz instituția de învățământ superior îi poate sancționa pe studenți pentru nerespectarea codului de etică dacă intră în posesia denunțurilor de la dosar?

Alte discuții în legătură

Mita ana28b ana28b Buna ziua, In anul 2005 am aboslvit facultatea. In facultatea respectiva este un profesor care ia mita pt fiecare examen 100 de euro pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Luare de mita ancuta-asoltanei ancuta-asoltanei Sa zicem ca X da mita unui prieten din copilarie,ajuns functionar public,pentru a-i urgenta eliberarea unui certificat de urbanism!Se organizeaza un ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)