avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare CIM pentru concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare CIM pentru concediu ingrijire copil

Buna ziua!

In cazul angajatei care solicita suspendarea conntractului individual de munca pe perioada concediului de ingrijire copil, care este perioada pentru care solicita suspendarea contractului individual de munca daca opteaza pentru CIC pana la varsta de un an, avand in vedere ca si tatal trebuie sa aibe o luna de CIC. Daca a nascut pe data de 1.03.2015, solicita suspendarea pana pe data de 01.03.2016, sau pana pe data de 01.02.2016??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 29 Aprilie 2015
1. - Concediul crestere copil (CCC) se acorda in cele doua variante: pana la varsta de 1 an sau pana la varsta de 2 ani a copilului.
- In cazul copilului cu handicap se acorda pana la avrsta de 3 ani a copilului.

2. - Solicita CCC pana implineste copilul 1 an si apoi poate relua activitatea in ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 11 luni (adica pe 02.02.2016).
- Plata indemnizatiei pentru CCC ii inceteaza oricum cu data de 02.02.2016.

3. - Luna de CCC rezervata tatalui este 02.02.2016 - 01.03.2016.
- In aceasta luna (fie ca tatal intra sau nu o luna in CCC) mama copilului poate relua activitatea la locul de munca sau poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Ccc 1 an si 11 luni rodica05 rodica05 Buna ziua, nu sunt lamurita cu urmatoarea situatie: - mama copilului ( salariata mea) are contractul suspendat pentru ccc pentru 2 ani si tatal care ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu crestere copil georgiana55 georgiana55 Buna ziua! Am si eu o problema! Sotul meu a avut in ultimele 12 luni doua locuri de munca, fara intrerupere, dorim sa intre el in concediu de crestere copil ... (vezi toată discuția)