avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC 1 an si 11 luni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC 1 an si 11 luni

Buna ziua,
nu sunt lamurita cu urmatoarea situatie:
- mama copilului ( salariata mea) are contractul suspendat pentru ccc pentru 2 ani si tatal care indeplineste conditiile pentru a beneficia de 1 luna de ccc nu opteaza pentru acest lucru, salariata mea ( mama copilului ) va reveni din ccc cand imlineste copilul 2 ani sau la 1 an si 11 luni? ( faptul ca tatal care indeplineste conditiile pentru 1 luna de ccc nu opteaza pentru acea luna de ccc reduce cu 1 luna concediul mamei?)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:30, 7 August 2014
DA , SE INTOARCE LA 1 an si 11 luni. In ac situatie am fost si eu si m-am intors cu o luna mai devreme pt ca sotul nu a intrat in ccc.
1. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

2. Plata indemnizatiei pentru CCC se va suspenda incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Cu aceeasi data mama va relua activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 1 luna pentru tatal copilului andreiptb andreiptb Buna , suntem in situatia in care copilul implineste varsta de 2 ani si din ce am inteles sotia mea are dreptul doar la 23 luni de maternitate si 1 luna ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca dupa concediu crestere copil Daliborka Daliborka buna seara in cazul in care copilul este nascut in 01.09.16, mama poate sta 2 ani cu copilul, in acest caz ea se intoarce la munca din 02.09.18 sau din ... (vezi toată discuția)