avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Femeie care hraneste si aduce animale in complex ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Femeie care hraneste si aduce animale in complex rezidential

Suntem disperati, avem o problema si nu gasim nici o solutie legala.
Avem o vecina care aduce si hraneste diverse animale pe spatiul proprietate comuna intr-un complex rezidential nou in Bucuresti.
Cu toate ca au vorbit multi oameni cu ea, ea continua si noi suntem exasperati de mizeria facuta de animale, de sunetele scoase samd.
Dupa ce platim o gramada de bani la rate mai trebuie sa suportam si asa ceva.
Va rog frumos, trebuie sa fie o portita prin care sa poata fi sanctionata si oprita definitiva sa mai faca asta.
Va multumesc in numele mai multor persoane pentru un ajutor cu un sfat, doua.
Proprietarului unui animal detine paza juridica a acestuia , iar daca a fost lasat in grija vreunei alte persoane, aceea detine paza materiala a acestuia.
Animalele care prezinta un anumit grad de pericol trebuie sa poarte botnita, sa fie legate , astfel incat sa nu exista vreo lezare a unei persoane.Iar proprietarul trebuie sa fie capabil .

In acest sens , exista o raspundere delictuala a proprietarului .

Pentru conduita sus mentionta , intrucat exista o urgenta prin actele pe care le savarseste , va putea fi uzata o masura speciala , cea a ordonantei presedintiale , care se judeca de urgenta si cu precadere , pentru a invedera ca exista totusi un pericol , din moment ce acest caini sunt supravegheati de o persoana fara discernamant (intrucat are o psihoza ) si eventual , sa se dispune o masura care sa nu afecteze exercitiul dreptului de proprietate al vecinilor (chiar instituirea unei tutele, ulterior , avand in vedere ca nu exista o reprezentare a propriilor actiuni ale acestei persoane).


Sau am inteles eu gresit, gandindu-ma la psihoza ca boala psihica , nu la vreo fixatie pentru caini :)Oricum cele relatate depasesc limita uzului unui spatiu comun ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ca sa fie tacimul si chinul nostru complet aici, copii lasati fara supraveghere au adus acum in acelasi loc 7 (sapte) pui de caine. Plus cei 7 deja existenti pe cativa metri patrati.
Suntem innebuniti si inconjurati de animale.
M-am gandit sa fac totusi o plingere la politie, nu vad alta solutie.
Multumesc inca o data Doamnei IOANA STOICA si celor care au contribuit la acest subiect trist.
trope_doi a scris:

Faptul ca le hraneste n-ar fi o problema, dar daca chiar le iubeste trebuie sa le duca la veterinar, sa primeasca de acolo certificate de sanatate si sa... le ia pe numele ei (adica, raspunde pt eventuale pagube ce le-ar face aceste animale). Daca face toate acestea (si animalele sunt vaccinate, sterilizate / castrate) cei care nu vor acolo animalele nu prea vor avea multe de facut...
Reclamatiile ar trebui sa fie primite la primarie – un oficiu care se ocupa de supravegherea cainilor fara stapan...

Ar trebui sa i se puna in vedere – de toti cei nemultumiti – sa adune kk in urma cainilor. Aceasta in masura in care si dv, ca proprietari de caini, o faceti. La o chestiune de acest gen n-ar mai trebui sa obiecteze – si scapati de mizerie...

Poate va ajuta aceasta hotarare a edililor (intre timp s-o fi modificat ceva, dar nu cred ca in punctele esentiale):

[ link extern ]



Intrebare: daca eu dau ceva de " pomana" unui copil/batran de pe marginea strazii, ca sa nu moara de foame, am EU obligatia sa-l si iau acasa, eventual sa ma oblig la a raspunde pentru el?! Este o intrebare care ma macina deoarece , este evident, ca faptul ca nu lasi un suflet sa moara de foame, te poate baga in belele...., nu zic unde se exagereaza este altceva, dar cum se pune problema este desprins din filme de groaza.......De ce nu raspunde CINE-i lasa pe drumuri...., pe acestia sa-i reclamati.

Multumesc!
Stimate domn,

Eu cu mina mea am scris celor doua camere parlamentare pentru a initia o lege care sa ne apere si pe noi oamenii, nu doar pe caini.
Intotdeauna se gasesc persoane ca dvs. care sar in apararea lor, in dispretul oamenilor muscati zilnic grav pe strazi in Bucuresti.
Am aflat si de ce: sunt fonduri imense la mijloc pentru protectia animalelor si ele au fost sau asteapta sa fie consumate de diversi "aparatori de animale".
Dar cum bine spuneti, nu exista INCA incadrare legala de protectie a OAMENILOR. Va fi, atunci vor raspunde serios cei care nu inteleg ca fac rau oamenilor facind bine animalelor. In cazul nostru este vorba despre o persoana cu un mare dispret fata de sine insasi si fata de specia umana.
In primul rand trebuie sa incetam a mai face comparatie intre caini (animale, in general) si copii (oameni, in general)...
Sa ai grija de animale fara stapan e mai usor – in primul rand (si raspunderea nu e asa mare ca atunci cand ai grija de un om).
Daca vreau sa ajut un om care cerseste pe strada nu ii dau de pomana – pur si simplu – ci anunt autoritatile despre cazul respectiv (ceea ce imi va aduce suficiente neplaceri – in final; cine incearca se va convinge).
Daca vad un copil cersind pe strada trebuie sa inteleg ca ar putea fi orfan sau – mai rau – parintii lui il trimit la cersit si il ”pandesc” ascunsi – nu pot lua acest copil si sa il duc la o sectie de politie, eventual. Politistii mi-ar spune ca nu e treaba lor si – in cel mai bun caz – mi-ar da o adresa unde sa duc acel copil (evident, daca atunci cand iau copilul acesta nu incepe sa urle si sar asupra mea nu doar parintii acestui copil ci si populatia aflata in zona). Pot anunta jandarmii? Politaii? Vor veni ei sa vada care-treaba? Poate... Vor lua vreo masura concreta? Sigur: ii vor alunga de acolo si cersetorii vor reveni imediat ce politatii pleaca.

Cu animalele e mai usor... dar nu toti oamenii inteleg ca a avea grija sa hranesti animalele nu este totul!

Dna Dana Marin a ridicat o problema reala in ceea ce priveste acesti iubitori de animale! Majoritatea oamenilor iubesc animalele si cei mai multi intelegem ca a le hrani inseamna mare lucru! Animalul e animal: se ataseaza de cel care il hraneste si exista riscul sa considere ca zona unde este hranit e ”teritoriul” sau – ceea ce il poate determina sa isi apere acest teritoriu nu doar latrand ci si muscand. Si, iata cum, un iubitor de animale contribuie la uciderea acestui animal – pt ca autoritatile vor interveni si cainele risca nu doar sa fie luat, ci si eutanasiat! Sau, mai crud: se va gasi careva sa le dea otrava...
Iubitorii de caini ar trebui sa se ingrijeasca sa sterilizeze / castreze cainii pt a nu se mai inmulti...

Chiar daca in unele orase (mari fiind) nu exista centre pt animale fara stapan exista asociatii non-profit care se implica atunci cand le este solicitat ajutorul...
In BV exista o asociatie ai carei reprezentanti au anuntat public ca vin in comunitatile unde sunt multe animale fara stapan, le iau, le duc la veterinar pt castrare / sterilizare si le readuc in comunitate daca oamenii vor... Pe cheltuiala asociatiei de protectie a animalelor! Au fost cazuri – putine, e drept – cand oamenii au pus mana-de la mana si au platit costul operatiilor pt cainii din zona lor... Dar foarte putini oameni au apelat la acest ajutor: e mai usor sa hranesti pisicile decat sa le prinzi si sa chemi pe cei de la asociatia care incearca sa le salveze de acei oameni care arunca otrava pt a le ucide (fiind prea multe, la un moment dat).

Vinovati de inmultirea necontrolata a cainilor fara stapan sunt si acei proprietari de caini-masculi care-si lasa animalul liber in perioada imperecherii si nu-i pasa ca o multime de catelusi vor ajunge sa moara in chinuri...
Avem nevoie sa ne ”cultivam spiritul civic”, dar cei mai multi mergem pe principiul ”daca ala nu face... eu de ce sa fac; sunt mai prost?” Uitam ca prin puterea exemplului reusim sa schimbam ceva... Sau prin... amenzi – daca reusim sa sensibilizam pe cei platiti sa supravegheze asupra linistii publice; daca reusim sa-i determinam pe acestia sa-si miste burtile ”in teren”. ”Haituindu-i” e posibil sa reusim sa-i facem sa isi indeplineasca atributiile.

Dna Dana,
incercati sa discutati si cu asa-numitul politist de proximitate (directia politiei de ordine publica); el ”raspunde” de strada unde este situat blocul. ”Menirea” acestuia este de a fi intermediar intre cetatean si diverse autoritati publice, de a media intre cetatenii care inteleg sa respecte ordinea si cei care nu au aceasta intentie. Ar trebui sa il gasiti la sectia de politie de care apartine imobilul...
Sau telefonati la o asociatie de profil (”Cutu-cutu”, de exmplu) – poate va dau cei de acolo o idee (ar trebui sa le pese, pt ca am inteles ca sunt acum si mai multi pui de caine in zona blocului). Poate iau legatura cu asociatii din alta zona, unde ar putea fi preluate animalele.

P.S. Da’ mult am mai scris... Scuze... :">

Alte discuții în legătură

Combatere hotarare consiliu municipal privind sterilizarea cainilor marianoprisi marianoprisi Cum putem combate aceasta mare prostie care nu face decat sa acopere incompetenta primariei de a rezolva situatia cainilor maidanezi? (vezi toată discuția)
Referendum pentru maidanezi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in ... (vezi toată discuția)
Timisoara: hotararea consiliului local 146/14.03.2013 - sterilizarea cainilor cu si fara stapan sorinpascu sorinpascu http://www.primariatm.ro/hcl.php?unid=6E88F2A17BD2A9DAC2257B2C00463112 Vreau sa stiu daca acest HCL care nu are la baza nici o lege la nivel national, poate ... (vezi toată discuția)