avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare despre o hotarare ICCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare despre o hotarare ICCJ

Buna ziua.
Am si eu o nedumerire cu privire la [ link extern ] .
inyrebarea mea este :
1) hotararea aceasta de la iccj se aplica tuturor contractelor de inchiriere ?
2) daca chiriasul reziliaza contractul inainte de termen, mai pot cere plata restului sumei ( ca la telefonie mobila asa este, care e tot contract cu executare succesiva)?
3) se poate stabili o clauza contractuala care sa specifice acest aspect ?
Cel mai recent răspuns: Georgescu_C , utilizator 11:49, 25 Mai 2015
Detaliati problema, nu faceti trimitere la linkuri externe care nu mereu functioneaza. Spuneti cine sunteti dv., locatorul?
Prezentati problema pe larg, altfel nu va putem ajuta.
Deoarece este vorba despre un contract, în acesta puteți specifica ce clauze doriți(acest lucru este valabil și pt. viitorul chiriaș)
Renunțarea la contract înainte de termen se face cu preaviz, (drept pe care îl are atât proprietarul cât și a chiriașul)
Dacă obligațiile pe care le avea chiriașul au fost achitate la data când a părăsit locația( dată pt. care a notificat ) nu mai plătește nimic, fiind un contract cu executare succesivă.
Hotărârile ICCJ nu sunt obligatorii (doar RIL) însă în vederea unei practici unitare a instanțelor se poate ține cont de jurisprudența respectivă.
Buna ziua,
Revin cu o intarziere din motive de sanatate.
Da eu sunt proprietarul imobilului. Acuma vad ca link-ul respectiv nu mai functioneaza. Imi cer scz pentru trimiterea catre un link nefunctional.
Eu detin un imobil, pe care doresc sa il inchiriez.
"Domnul X" este chiriasul, facem contract pe termen de 1 an (ex 1august 2015 - 1august 2016) , pe suma "z".
Nedumerirea mea provine din urmatorul scenariu, daca in interiorul acestui termen sa zicem 1oct 2015 "Domnul X" decide ca pleaca, face notificare cu 30 de zile inainte, eu pot in baza contractului pe termen de 1 an sa ii solicit chiria ce ar fi trebuit sa o plateasca pana la indeplinirea termenului din contract, avand in vedere ca in baza acestui contract, bazandu-ma pe chiria lunara si cuvandul "domnului x" eu am refuzat alte oferte de la alti potentiali chiriasi ? ( Asta am patit eu cu o companie de telefonie mobila, am luat un tel cu abonament pe 2 ani si la 1 an dupa aceea am vrut sa zic "hai pa" si mi-au spus ca trebuie oricum sa le dau restul sumei din contract.Se pot aplica aceleasi principii si in cadrul contractelor de inchiriere ? Exista vreun articol de lege ? Se poate introduce vreo clauza de acest tip in contractul de inchiriere ( sau vreo forma de protectie pentru astfel de situatii )? )
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
Georgescu_C, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de inchiriere liliana81 liliana81 Buna ziua! As dori sa stiu cum pot anula un contract de inchiriere si daca imi mai pot recupera banii dati. Contractul intra in vigoare cu 1august 2014 si inca ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Ioana1705 Ioana1705 Buna ziua! O cooperativa mestesugareasca a incheiat un contract de inchiriere cu un SRL. Chiriasul a disparut, nu a platit chiria pe mai multe luni si nici nu ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)