avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evacuare chirias

Buna ziua!
O cooperativa mestesugareasca a incheiat un contract de inchiriere cu un SRL. Chiriasul a disparut, nu a platit chiria pe mai multe luni si nici nu a eliberat spatiul. Contractul e sub semnatura privata, a expirat in 30.04. 2015, iar contractul prevede ca poate fi reinnoit prin act aditional semnat de ambele parti, act care nu s-a incheiat. Intrebari:
1.Constituie contractul titlu executoriu pentru plata chiriilor? Dar pentru penalitati?
2. Pt evacuare se poate folosi procedura speciala prevazuta de art. 1033-art. 1038 CPC avand in vedere ca nu am notificat chiriasul cu 30 de zile inainte de expirarea contractului?Notificarea se poate face doar prin executor judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Ioana1705 , utilizator 09:11, 24 August 2015
1. Da.
2. ce sa evacuati daca : chiriasul nu mai sta acolo si contractul a expirat ???
Ma gandeam la evacuare pentru a elibera spatiul de bunurile ramase. Mentionez ca in contract exista o clauza prin care se prevede ca locatorul isi va indestula creanta prin vanzarea bunurilor in caz de neplata a chiriei dar aceste bunuri sunt majoritatea deseuri. Multumesc!
Ce ar trebui sa utilizez in cazul acesta pentru a elibera spatiul cat mai repede?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare spatiu de bunurile chiriasului alex3005 alex3005 Buna seara! Pentru eliberarea spatiului de bunurile chiriasului (majoritatea deseuri) ce nu si-a platit chiria pe mai multe luni, a disparut iar contractul a ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasii statului vulpedepadure vulpedepadure Buna ziua. Familie de chiriasi ai statului au pierdut proces cu fostii proprietari si au fost evacuati. La primarie au depus cerere pentru o noua locuinta, li ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)