avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Eliberare spatiu de bunurile chiriasului
Discuție deschisă în Executare silită

Eliberare spatiu de bunurile chiriasului

Buna seara!
Pentru eliberarea spatiului de bunurile chiriasului (majoritatea deseuri) ce nu si-a platit chiria pe mai multe luni, a disparut iar contractul a expirat cum ar trebui sa procedez? Mentionez ca in contract exista o clauza prin care se prevede ca in caz de neachitare a debitului in 20 de zile de la data scadentei, locatorul isi va indestula creanta prin vanzarea bunurilor.
Cel mai recent răspuns: alex3005 , utilizator 13:36, 25 August 2015
Parcurgeti procedura prealabila de notificare oficiala
Cea prin executor judecatoresc?Nu are importanta ca el nu se mai gaseste la domiciliul din buletin? Si apoi trebuie apelat la instanta prin procedura de evacuare?
Dvs trebuie sa faceti dovada ca ati notificat oficial chiriasul la adresa pe care o cunoasteti,pe care a prezentat-o la momentul incheierii contractului de inchiriere
Daca la notificare nu raspunde,formulati actiune in instanta ,indicand numele si adresa pe care o cunoasteti,depuneti copie CI chirias
Daca instanta apreciaza util si necesar,poate solicita relatii la serviciul de evidenta populatiei ,poate sa solicite sa anuntati chiriasul prin anunt publicat in cotidian de larga circulatie ,sau poate judeca si in lipsa acestuia
Faptul ca contractul sub semnatura privata constituie titlu executoriu nu se poate folosi nicicum insituatia asta pentru a nu mai apela la instanta, ci doar la executor?
Am rezolvat. Se poate prin executor. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias Ioana1705 Ioana1705 Buna ziua! O cooperativa mestesugareasca a incheiat un contract de inchiriere cu un SRL. Chiriasul a disparut, nu a platit chiria pe mai multe luni si nici nu ... (vezi toată discuția)
Chirias incheiere contract cu restante la cheltuieli comune. Toboltoc Toboltoc La incheierea contractului de inchirere chiriasul a inregistrat restante la asociatia de proprietari, Contractul era inregistrat la ANAF, in plus existand un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere verbal neinregistrat la fisc retromusculo retromusculo Ce cale as putea urma in cazul in care ca si proprietar am lasat in garsoniera mea contracost pe chirias fara contract inregistrat la fisc? Am ramas cu ... (vezi toată discuția)