avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

Buna ziua,
Va rog frumos sa i-mi raspundeti la o problema in ceea ce priveste divortul.
Mentionez ca sunt casatorit de 10 ani si in urma unor discutii si contradictii pe o durata mai lunga am ajuns in stadiul de a divorta.
In urma cu 7 ani parintii mi-au facut mie si sotiei acte de vanzare cumparare pe casa parinteasca si intre timp am mai ridicat inca una pe terenul care sunt proprietari parintii, care intre timp au decedat si nu am acte de proprietar cu sotia pe acea locatie.
Intrebarea mea este ce drepturi are sotia in caz de partaj.
Mai adaug ca de 1 an si 6 luni sotia nu a contribuit cu nici un venit in casa, cu toate ca este salariata, lasandu-ma cu rate in banci si C.A.R-uri pe care le-am folosit pentru intretinere si constructia celei de a doua case.
Mai mentionez ca nu avem copii si as mai vrea sa inteleg daca se poate demonstra faptul ca in ultimul an si jumatate sotia nu a contribuit cu bani in gospodarie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:31, 30 Aprilie 2015
La partaj vor intre atat bunurile cat si datoriile comune (cele contractate in timpul casatoriei).

Imobilul dat de parintii dvs se va imparti, mai dificil pentru constructie daca nu aveti acte.

Chiar daca dvs suportati in totatlitate plata ratelor, 1/2 din acestea vor putea fi scazute dintr-o eventuala sulta datorata sotiei.

Va recomand sa incercati sa solutionati amiabil partajul pentru ca in instanta costurile sunt foarte mari.

In plus, niciunul dintre noi nu va poate garanta o anume solutie in dosarul de partaj pt ca depinde cum sunt formulate actiunile, apararile, de probele administrate etc.
Trebvuie intai vazut cand s-a vandut, cat ati platit pe el, ati platit efectiv pretul, se poate anula actul... ce alti mostenitori ar mai fi dupa parinti...
Daca se poate demonstra, da, legea va lasa sa demonstrati, aveti cum? Daca ne intrebati pe noi daca aveti cum, atunci ne trebuie 1,5 tone de detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa părintească mi-a vândut-o mama mie și soție cu suma ... Nireves1981 Nireves1981 Casa părintească mi-a vândut-o mama mie și soție cu suma de 35000 lei acum 5 ani. A fost cumpărată la presiunile soție iar mama de gura ei a plecat sa ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj wiki38 wiki38 1.Sotul,locuieste timp de 40 de ani,cu a doua sotie si fiul lor,plus fiul acestuia din prima casatorie,in casa parintilor sotului timp de 30 de ani.Intre ... (vezi toată discuția)
Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)