avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbare asociat si creditare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbare asociat si creditare societate

Doi asociati vor sa cedeze partile lor sociale catre o alta persoana ( sa "vanda" societatea). Societatea nu are datorii la stat, furnizori; are doar datorie catre unul din asociati, respectiv creditarea societatii. Asociatul nu vrea sa-si mai recupereze datoria niciodata, ca nici nu ar avea de unde. Societatea e platitoare de 3% si neplatitoare de tva. Cum se inchide in balanta societatii aceasta datorie sau ce alta modalitate exista astfel incat sa plateasca cat mai putin la stat?
Cel mai recent răspuns: ancaapostol , utilizator 13:17, 7 Mai 2015
Cred ca asociatul va trebui sa lase un inscris, semnat si datat, la societate prin care declara ca renunta la creanta fata de societate; aceasta inchde pozitia prin alte venituri.
Se mai poate rezolva si prin cuprinderea acestei declaratii de renuntare in contractul de vanzare-cumparare societate.

Succes!
Asa i-am spus si eu. El mi-a raspuns ca dupa ce societatea e pe pierdere, a creditat societatea, acuma sa mai scoata alti bani, pe care nu-i mai mai are, pentru ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustarea tva in cazul radierii unui debitor afiliat jaancsika jaancsika I. PREMISE (SITUATIA DE FAPT) Societatea ALFA detine 80% din Societatea BETA, 90% din Societatea DELTA si 70% din Societatea GAMA (vezi figura de mai ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate trecere cladire si autoturism asupra asociatilor Andrei_3001 Andrei_3001 Buna ziua. Doresc sa inchid o societate care nu mai are activitate. Societatea are doi asociati (eu si tatal meu), nu are datorii la stat si nici la ... (vezi toată discuția)
Datorie telefonie mobila preluata de societate recuperari creante cimpan irina cimpan irina Buna ziua, Am avut un contract la Orange Romania, iar din probleme financiare din luna aprilie nu am mai reusit sa-mi achit facturile. Am primit de la ... (vezi toată discuția)