avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi chiriasi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi chiriasi

Buna ziua,
In bloc la noi sta cu chirie o doamna mai in varsta impreuna cu proprietara.Aceasta proprietara o agreseaza verbal si o umileste , gen: sa te uiti la mine ca la o carte de cultura,si multe altele.A spus ca ii face contract dar o sa-i mareasca chiria.Ce trebuie facut si de catre cine? Cine, ce si unde plateste? Ce drepturi are chiriasul? Daca nu doreste sa ii faca contract unde ii pot face reclamatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:00, 30 Aprilie 2015
Chiriasa daca are interes poate solicita incheiere de contract de locatiune
Chiriasul este singurul care accepta sau nu conditiile in care locuieste
Legal,proprietarul imobilului are obligatia legala sa incheie contract de inchiriere,pe care sa il inregistreze la autoritatea fiscala,urmand ca aceasta sa ii impuna impozit pe venituri din chirii
Aspectul ca proprietarul detine in chirie persoana fara intocmirea de formalitati legale=contract de inchiriere,inregistrare in cartea de imobil,se poate sesiza de catre partea interesata atat la politie-care poate dispune verificari si daca se confirma se pot aplica sanctiuni ,cat si la autoritatea fiscala catre poate sanctiona pentru evaziune fiscala
Atentie ,deoarece chiriasa daca nu este inregistrata la asociatia de proprietari,risca amenda ,
conform disp L nr 61/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)