avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transmitere Revisal 01.05.2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transmitere Revisal 01.05.2015

Buna ziua! Daca am incetari cu data de 01.05.2015 in ce zi le declar in revisal pe 30.04 sau 02.05.2015 sau 04.05.2015? Am auzit n variante, dar nu stiu care este corecta...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmencalineata , utilizator 18:28, 30 Aprilie 2015
Puteti trimite in 30.04 sau in 04.05, nu este nicio problema, insa daca vreti sa fiti mai corect decat papa, faceti decizia de incetare in 30 si trimiteti revisalul tot in 30, este foarte bine.
va multumesc mult de tot!
:)
carmencalineata a scris:

... Am auzit n variante, dar nu stiu care este corecta...Multumesc!

Varianta corecta este cea mentionata in HG 500/2011 coroborata cu prevederile art.2554 C.civ.

Incetarea unui c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m., insa daca data incetarii este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

In speta, daca incetarea c.i.m. este in 01.05.2015 , atunci REVISAL-ul il puteti trimite in data de 04.05.2015.
azi este ultima zi de lucru al persoanei in cauza
Atat timp cat nu exista text de lege care sa dispuna asa ceva, o puteti considera ca fiind ultima zi de munca a acelui salariat.

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim zi nelucratoare DepResurseUmane DepResurseUmane O angajata doreste sa inceteze contract cu acordul partilor pe 31.07.2016 ( duminica ) la societatea X. Luni incepe activitatea la societatea Y. sa-mi ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - expirare termen elam elam Buna ziua! Am un CIM care expira la data de 02.05.2015 ( sambata) si nu se mai doreste prelungirea acestuia. Va rog frumos, cand trebuie transmis ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca dan197 dan197 Buna ziua. Am o incetare de contrcat pe data de 01.06.2014. Imi puteti spune daca aceasta data este duminica , cand operez in revisal ? Va multumesc. (vezi toată discuția)