avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire pentru teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire pentru teren

Am depus dosarul pentru despagubire din 2005 la Comisia Locala a Comunei.
Acest dosar nu a fost inaintat pana in 2014.
Am dat in judecata Comuna (care are personalitate juridica), pentru a-mi plati despagubiri , deoarece din cauza tergiversarii trimiterii dosarului am fost impiedicat sa primesc aceasta despagubire.
Primarul si Comisia Locala de Despagubire nu au personalitate juridica, dar acum se leaga de tot felul de nuante si interpretari.
Cum sa procedez?
Angajati un avocat pentru ca aceste nuante au condus la pierderea proceselor pentru lipsa calitatii procesuale pasive invocata de institutiile statului .Nu ati precizat ce fel de despagubire , pentru ce , in ce temei legal . Presupun ca e pe Legea 18/1991 , caz in care paratul este Comuna x prin primar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are calitate procesuala. Imparatul Imparatul Dosar, prin care o masina s-a accidentat din pricina faptului ca Comuna care administra drumul respectiv nu a dat cu nimic pe asfalt. E drum comunal, nu tine ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva marryy_lm marryy_lm Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: in urma testamentului facut de catre o familie persoana in numele caruia postat a descoperit la 3 ani de la decesul ... (vezi toată discuția)