avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie. In timpul preavizului mi s-a cerut sa predau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie. In timpul preavizului mi s-a cerut sa predau totul

......mi-am depus demisia din functia de agent vanzati , mentionand faptul ca respect perioada de preaviz mentionata pe CIM , lucru specificat si pe ...APROBAREA ..demisiei (20 - zile !)
....ar mai fi aproximativ 8 zile pana la epuizarea celor prevazute lagal dupa depunerea demisiei ( 10 .04.2015!!!).
...AZI , mi s-a cerut sa PREDAU TOATE ....,,mijloacele '' - desfajurarii activitatii unui agent :- MASINA , CHITANTIER , CARD DEPUNERE BANI , TABLETA PENTRU PRELUARE COMENZI !!!!!
...INTREBARE :
...Datorita acestui fapt , perioada urmatoare ramasa din preaviz , mai este obligatorie , atata timp catt ..TOATE mijlacele si ...,,UNELTELE '' necesare indeplinirii prevederilor FISEI POSTULUI , nu mai sunt in posesia mea ..??????
MULTUMESC !!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 1 Mai 2015
In cazul demisiei, angajatorul poate renunta oricand la preaviz si sa inceteze C.I.M.
...asa ...si ce am scris ..presupune ..logic- renuntarea la preaviz !
???


nu. angajatorul vă poate cere să vă prezentați în fiecare zi la locul de muncă/sediu, unde să nu faceți nimic și el să vă plătească pentru asta.
renunțarea la preaviz din partea angajatorului trebuie să fie explicită și nu implicită.
Atat timp cat angajatorul nu si-a exprimat ta de a renunta la preaviz, salariatul va continua sa meraga la munca pana la expirarea acestei durate.

In caz contrar, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super ... Mihaelatheodorablaga Mihaelatheodorablaga Buna ziua! Tatal meu lucreaza ca agent de paza intr-un super market si nu ii convine .. pentru se fura iar seful de magazin nu ii da voie nici sa vb la ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz - exista consecinte? andreeaschlaepfer andreeaschlaepfer Buna ziua! Lucrez la o corporatie si in fiecare an se acorda 2 bonusuri de performanta pentru perioada aglomerata de lucru. O data se acorda la sfarsitul ... (vezi toată discuția)