avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incurcaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incurcaturi

in anul 2006 am intrat in relatie de concubinaj cu o fata.. relatie care a durat pina in martie 2007. ceva timp am stat in suedia unde lucram , ea statea acasa,traiam din veniturile mele exclusiv.concedii, plimbari prin europa...in decembrie 2006 ea a vandut ap. ei proprietate lasat de parinti,banii i a avut in contul ei. eu ai mei in contul meu. e adevarat ca mi a transferat suMa X in contul meu bancar.fara nici un acord , nici o hartie de mana , nici un martor.am achizitionat un autoturism.peste 2 luni au intervenit certurile intre noi si i am dat autoturismul vanz- cumparare si am plecat in suedia.acum pretinde suma x+y si ma acuza ca am fugit cu banii ei.pretinde ca mi ar fi dat si bani cash si eu am plecat cu toti banii mei in cont.pot fi dat in judecata?eu sunt in suedia acum , cetatean cu dubla nationalitate,si ma gandesc sa nu fiu dat in judecata si sa nu fiu anuntat,pe motiv ca nu se stie adresa mea de aici si cea din tara nu raspunde nimeni.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:55, 27 Iunie 2009
In primul rand are de dovedit , orice ar sustine impotriva dvs. Daca va va da in judecata, exista o procedura prin care vet i fi citat , vi se va respecta dreptul la aparare si deci, nu va faceti griji.
Chiar daca aveti domiciliul/resedinta in strainatate, domiciliu pe care pretinsa reclamanta insa nu-l cunoaste, iar la domiciliul dv. cunoscut din tara (unde mai aveti bunuri) nu este nimeni, procedura de citare se poate indeplini si prin publicitate intr-un ziar de audienta nationala si prin afisare la usa instantei, urmand ca reclamanta sa dovedeasca cele pretinse in actiune, daca aceasta va face dovada indeplinirii dispoz. art. 95 alin. 1 C.pr.civ.
Paratul nu este obligat a se prezenta in fata instantei pentru a se apara si sustine netemeinicia actiunii reclamantei, acest fiind un drept si nu o obligatie.
Competenta instantei este cea statuata prin art. 5 C.pr.civ., respectiv: "Cererea se face la instanta domiciliul paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliul cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului." ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara  Andrei Andrei Daca o persoana din Romania solicita recalcularea pensiei alimentare fostului sot care locuieste intro alta tara, fiind cetatean al acelei tari unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei persoane plecata peste hotare ContSters168541 ContSters168541 intrebarea mea este simpla .daca cineva ma actioneza in instanta si eu am domiciliu de ceva vreme peste hotare poate sa castige procesul prin faptul ca eu nu m ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta` evamaria1311 evamaria1311 In situatia in care tatal solicita legaturi personale cu minorul, minorul avand resedinta in SUA si la acest moment domiciliind cu mama in SUA, care este ... (vezi toată discuția)