avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta instanta`
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta instanta`

In situatia in care tatal solicita legaturi personale cu minorul, minorul avand resedinta in SUA si la acest moment domiciliind cu mama in SUA, care este instanta competenta avand in vedere ca dupa norma europeana instanta competenta este tara de resedinta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 18:18, 21 August 2012
Cod procedura civila:

Art. 5
Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.

Instanta competenta sa judece cauza este instanta din Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, andd andd buna ziua,sunt o mama disperata,de un an jumate sotul meu ne-a abandonat pe mine si fetita mea minora plecand in strainatate,ne-a lasat fara nici un sprijin ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica magazin online Danymer Danymer Buna ziua, 1) In cazul unui magazin online gazduit in afara RO si care vinde produse in RO, jurisdictiei care tari i se supune? 2) Dar daca vinde produse ... (vezi toată discuția)
Intrebare doxa doxa buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)