Art. 5 c.proc.civ. - Cererea se face la instanta domiciliului paratului. Daca paratul are domiciliul in strainatate sau nu are domiciliu cunoscut, cererea se face la instanta resedintei sale din tara, iar daca nu are nici resedinta cunoscuta, la instanta domiciliului sau resedintei reclamantului.
Potrivit art. 10 c.proc.civ, in afara de instanta domiciliului paratului, mai sunt competente urmatoarele instante:
pct.4: in cererile privitoare la obligatii comerciale, instanta locului unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii
- prima incercare de chemare in judecata ar trebuie sa fie trimisa la instanta corespunzatoare tarii in care este gazduit situl (SUA - daca hostingul este cumparat din SUA)
- a II-a incercare ar fi la instanta corespunzatoare locuintei clientului (presupunand ca, clientul a primit produsul prin curier si a platit ramburs)
Intrebare
doxa
buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor
nicole66
Buna seara,am deschis proces de incredintare pentru fetita mea in varsta de 5ani,am avocat.,procesul are loc in Arad unde locuiesc eu si fetita!Este corect ca ... (vezi toată discuția)