avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie intretinere

Asociatia de proprietari este in proces cu un vecin pentru o datorie foarte mare la intretinere. Procesul s-a lungit si intre timp suma datorata s-a dublat, din cauza penalitatilor. Dorim sa evitam sa deschidem alt proces pentru noua suma pe care ne-o datoreaza.
Va rog sa-mi spuneti daca exsita o lege care ne permite sa cerem reactualizarea datoriei pe care am cerut-o initial, inainte de a se sfarsi procesul, pentru ca in final sa obtinem sentinta pentru toata suma?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:30, 1 Mai 2015
Actualizarea sumei se poate face numai pana la primul termen de judecata, asta insemnand si celelalte luni restante.
Daca ati cerut in actiune si penalitati, acestea vor fi calculate de catre executorul judecatoresc in momentul executarii.
Doamna avocat,
Nu stiu pe ce va bazati cand spuneti ca:
Daca ati cerut in actiune si penalitati, acestea vor fi calculate de catre executorul judecatoresc in momentul executarii.

Eu va spun ca ex. judecatoresc - daca se ajunge acolo, are in mana o Sentinta civila emisa de catre judecatorie, care musai sa fie si irevocabila, in careinstanta hotaraste:
- Dispune obligarea paratului la plata sumei....... lei cu titlu de intretinere aferente perioadei.... si a sumei de ..... reprezentand penalitati.

Asociatia se adreseaza ex. jr. care o va pune in executare, asa cum se stie - insa nu am intalnit pana acum niciun ex. jr. care sa faca/refaca vreun calcul al unor penalizari, dar poate ne dati dvs. un exemplu, o metoda - si o sa va multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere erhabe erhabe Buna ziua Am si eu urmatoarea problema. In urma procesului cu asociatia de locatari am fost obligat sa platesc cotele de intretinere si penalitati.M-am ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)