avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz incasare plata cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz incasare plata cote intretinere

Buna ziua

Am si eu urmatoarea problema.
In urma procesului cu asociatia de locatari am fost obligat sa platesc cotele de intretinere si penalitati.M-am prezentat la administrator care a refuzat in repetate randuri sa imi primeasca banii motivand ca am dosar de executare pentru acele sume, desi eu nu am primit nici o notificare in acest sens.
Am virat sumele de bani la banca in contul asociatiei si m-am prezentat cu respectivele chitante la administrator pentru a fi scazut .Aceasta a refuzat sa ia copiile dupa chitante si sa ma scada.
Am facut plangere scrisa la circa de politie care a intocmit dosar penal administratorului pentru abuz in serviciu.
Vazand ca am facut plangere la politie am fost actionat in judecata pentru un debit din care nu s-au scazut sumele depuse de mine la banca.
Mentionez ca este vorba de o suma de 2400 lei suma care nu a fost scazuta nici la momentul in care scriu acest post, desi au trecut mai mult de 8 luni de zile.
Am cerut in instanta suspendarea administratorului si a presedintelui conform legii amandoi avand dosare penale pe rol dar instanta mi-a respins aceasta cerere.
Motivul invocat in instanta pentru refuzul scaderii platilor a fost faptul ca eu nu am precizat la banca faptul ca platesc acele sume de intretinere pentru dosarul x.Am facut aceasta precizare ulterior in plangerea de la politie.
Intrebarea mea este: avea administratorul drept sa imi refuze incasarea banilor?
Am solicitat anumite documente asociatiei si am fost refuzat pe motiv ca nu am facut cerere sa devin membru al asociatiei.Daca nu sunt membru al asociatiei si nu am aceste drepturi este legal sa imi retina penalitati la cotele de intretinere?

Multumesc
Ati cerut sa vi se arate anumite documente? Conform Legii 230/2007, din:
CAPITOLUL III
Drepturile si obligatiile proprietarilor
...............
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

trebuia sa vi se arata cele solicitate. Aceasta prevedere face parte din drepturile proprietarilor, nu numai ale membrilor asociatiei.
Si este normal asa, deoarece cu totii platesc acele cote, iar daca nu le platesc suporta acelasi fel de sanctiuni, nu diferentiate.


Administratorul trebuia sa va primeasca banii de prima oara, indiferent daca aveati proces cu asociatia, indiferent daca erati in executare judecatoreasca.
Prin refuzul lui de a incasa o suma mare de bani a adus un prejudiciu material asociatiei si ar fi trebuit demis.
Oricum, in orice moment, el a avut un comportament abuziv, facand rau atat asociatiei, cat si dv.
Ma intreb daca nu era mai simplu sa va incaseze banii de prima oara? Oare de ce a complicat lucrurile?
Va uraste bine de tot acest administrator!!!X-(
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2016
elga50, moderator
Viata la bloc nu este intotdeauna,pe cat de roza ne-am dori,unii dintre noi
Mai sunt asociatii de locvatari/proprietari ai caror "vatafi" ignora orice regula de bun simt si trateaza pe aceia care le-au acordat increderea cu excces de dispret
In speta dv,exista culpa de ambele parti
Este evident ca administratorul de imobil prin nepreluarea sumelor in contul obligatiilor dv de intretinere a realizat un abuz,pentru care poate va fi sanctionat
Este regretabil ca cei implicati in activitatea asociatiilor de proprietari,reprezentantii acestora si contribuabili,nu inteleg sa conlucreze decent ,tolerant si in unele cazuri primeaza ambatul,
antipatia care pot genera situatii total neplacute tuturor celor implicati
In legatura cu penalitatile administratorul opreste dupa bunul sau plac.Nu este normal ca toti restantierii sa plateasca penalitati?
Daca nu au fost oprite penalitati tuturor nu este normal sa mi se restituie sumele oprite?
Acum dv. schimbati cumva topicul.
Ne-ati intrebat daca e legal sa nu va primeasca banii si v-am raspuns ca nu.
Acum veniti si ne intrebati de penalizari.....
Cumva ati conditionat aceasta plata de plata penalizarilor? Ca daca este asa, atunci administratorul avea la alegere una dintre optiuni:
- nu va primea banii pentru ca nu era de acord sa opereze asa cum voiati dv.
- v-ar fi oprit banii, opera cum credea el de cuviinta si cum se opereaza de fapt (cote si penalizari dintre cele mai vechi, in paralel).
Probabil ca in discutia cu dv. a ales prima optiune.
Dupa ce ati platit in banca trebuia sa opereze in contabilitate dupa a doua optiune, nu sa considere ca nu a fost facuta plata.

Nu ne mai lasati sa facem supozitii. Spuneti-ne tot adevarul din prima pentru ca raspunsurile noastre sa fie consecvente.

Nu stiu ce face el acolo cu penalizarile locatarilor si cum le incaseaza, dar e posibil ca dv. sa nu cunoasteti toate aspectele si sa scoateti din intreg o particica pe care sa o interpretati gresit.
Am spus tot adevarul nu stiu de ce interpretati ca nu......intrebarea cu penalizarile am pus-o pentru ca nu opreste aceste sume restantierilor in fiecare luna.Le opreste numai la anumiti restantieri si numai cand considera.De aceea am intrebat daca este normal.Legat de plata in banca nici acum dupa 8 luni nu a operat aceste sume in fisa mea.
Am primit o recomandata sa ma anunte ca am mai fost dat odata in judecata ( nu a fost data o sentinta in actualul proces ) si sa le comunic pentru ce dosar am facut plata acelor sume in banca.

Asta in contextul in care eu am precizat atat la politie cat si la presedintele asociatiei ce reprezinta acele sume.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Penalitati la hot. jud. Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, asociatia are o hot jud definitiva pentru un restantier in care se specifica suma care trebuie platita de acesta pt cotele de intretinere si suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita din cauza datoriilor la intretinere opreaalina12 opreaalina12 Buna ziua. Am avut o datorie de 13500 la intretinere. Am fost dat in judecata pt suma de 67000 lei, insemnand datoria pana in ianuarie 2010. Ne-a venit ordinul ... (vezi toată discuția)