avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la hot. jud.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la hot. jud.

Buna ziua,
asociatia are o hot jud definitiva pentru un restantier in care se specifica suma care trebuie platita de acesta pt cotele de intretinere si suma corespunzatoare penalitatilor . Restantierul nu plateste aceste sume.
1. Se pot aplica penalitati la ele pe lista de plata si daca da din data de pe hot jud sau al comunicari ei asociatiei?
2. Aceste sume de pe hot jud trebuiesc evidentiate separat pe lista de intretinere sau pot fi cuprinse la total restante pentru ca intre timp s-au mai acumulat restante?
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 13:49, 29 Septembrie 2017
As. Prop. trebuie sa intocmeasca fise separate pentru debitele din hot judecatoreasca - banuiesc ca ac. hot. este definitiva si irevocabila;
In momentul cand proprietarul a fost chemat in instanta, as. prop. a intocmit un calcul al penalizarilor la debitul acumulat la momentul respectiv; ei, in sedinta de com. ex. se poate decide continuarea calcularii penalizarilor sau nu, cu toate ca absolut normal o penalitate se calculeaza la orice suma aflata in debit x nr. de zile intarziere... deci depinde de decizia com. ex.;
Cum am spus, este bine sa se lucreze pe doua fise (pe lista de plata poate sa apara suma cumulata) pentru ca debitele se vor achita in ordinea crearii acestora. Omul le achita treptat sau cum poate, achita tot, apoi penalizarile se calculeaza doar de la momentul creerii noii situatii.
Sa vedem si alte pareri!
Succes!
Restantierul este de rea credinta si nu vrea sa le plateasca pt ca este procesoman si se plictiseste si nu pentru ca nu are bani. O sa apelam la un executor judecatoresc iar pt celalalte sume trebuie sa facem alt proces si vroiam sa fie totul cat mai corect.
Speta aceasta de cetatean se raspandeste din ce in ce mai tare. Si va mai spun ceva - daca mai are si o scoala facuta la "particulare", este din ce in ce mai greu pentu o buna colaborare cu dansii. Asta este. Aveti grija sa nu depasiti timpul de actionare in instanta!
Cum ati spus, mergeti la un ex. jr. cu sentinta si asteptati sa va intre banii in cont. Nu uitati faza cu fise separate pentru fiecare sentinta.
Noi avem un asemenea specimen care este la a patra sentinta. Ii place sa achite doar prin ex. jr. prin retinere de la serviciu!
Succes!



Multumesc.
Aveti dreptate. Zice ca are pensie mica si o sa plateasca putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Rau platnici ursulina ursulina Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiţi în următoarea problemă: am hoărâre definitivă pentru un rău platnic , pe care am dat-o executorului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)